Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - 5 ore în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - 6 ore în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 10 ore în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 11 ore în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 11 ore în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 15 ore în urmă
Călătoria lui Anton Joseph la Nürnberg pe vremea COVIDULUI-19 – proză scurtă de Marian Ilea - 15 ore în urmă
Ce putem face cu mâncarea care ne-a rămas după Masa de Crăciun - 16 ore în urmă
Elevii Ansamblului „Flori de Maramureș”, participanți ai Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă „Marmația” - 17 ore în urmă
Tinerii parohiei Dumbrăvița duc tradiția mai departe; Au colindat întreg satul, aducând bucurie și lumină prin scenetele tradiționale „Irod” și „Irodaş” - 1 zi în urmă
Revista „Memoria Ethnologica” a sărbătorit 22 de ani de la prima apariție
Miercuri, 15 mai 2024, Sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru studenți, oameni de cultură, prieteni, colaboratori vechi care au ales să rezoneze cu patrimoniul etnologic și antropologia culturală. Revista „Memoria Ethnologica” și-a sărbătorit cei 22 de ani de existență și lansarea numerelor 88-89.
Revista este publicată încă din 2001 de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș. Noile numere au fost prezentate pe rând de colectivul redacțional și invitați: Lucian Iluț, Izabella Csiszar, Delia Suiogan, Natalia Lazăr, Dana Buzura-Gagniuc și Nicolae Scheianu. Fiecare dintre aceștia au subliniat însemnătatea și valoarea acestei publicații culturale, care a devenit peste ani o lucrare însemnată de studii documentare și științifice, apreciată la nivel național și internațional.
Colectivul revistei încurajează studenții să scrie în paginile publicației, îndemnându-i să-i depășească pe cei care i-au format. Bazele „Memoria Ethnologica” au fost puse de Nicolae Scheianu, directorul interimar al Centrului, în anul 2001, care, astăzi, a ajuns în pragul pensionării. Publicația bianuală cu numerele 88-89 cuprinde în cele 218 pagini un sumar bogat de articole, studii, colecții de folclor, convorbiri culturale și recenzii.
Evenimentul s-a încheiat în acorduri de ceteră, moment artistic susținut de Vasile Rus, poștașul de pe Șugău.
Lăcrimioara ZOTA