Centrul Rezidențial „Bunul Samarinean” din Coroieni are un nou director - 51 minute în urmă
Justiția taie, populiștii cad. Cine urmează? - 1 oră în urmă
Români la Campionatul Mondial al măcelarilor de la Paris - 1 oră în urmă
La mulți ani, Jandarmeria Română! - 1 oră în urmă
Se pun în vânzare online biletele pentru meciul ”tricolorilor” cu Austria - 12 ore în urmă
Coșmar pe stadion: Copii bătuți și amenințați cu moartea după derby-ul clujean - 13 ore în urmă
S-a stins Val Kilmer, actorul cu roluri memorabile în ”Top Gun”, ”The Doors” și ”Batman Forever” - 16 ore în urmă
Cinci minore românce, Jean-Claude Van Damme și un scandal care cutremură lumea filmului - 16 ore în urmă
Peste 45 de premii și mențiuni obținute de elevii de la „Lucaciu” la concursurile și olimpiadele de limba română - 17 ore în urmă
Tinerii din Dumbrăvița, coordonați de pr. Bogdan Ciocotișan, au participat la masa rotundă cu tema „Istorie, identitate și cultură locală în Parohia Ortodoxă Dumbrăvița în ultimii 100 de ani” - 17 ore în urmă
Ziua de 11 aprilie este despre cei eliberați din lagărele de concentrare fasciste
Astăzi este Ziua internațională a celor eliberați din lagărele de concentrare fasciste. Această dată marchează eliberarea lagărului de concentrare Buchenwald de către trupele americane în 1945. Este o ocazie de a reflecta asupra ororilor Holocaustului și de a onora memoria celor care au suferit și au murit în lagărele de concentrare naziste.
Lagărul de concentrare Buchenwald a fost un lagăr nazist înființat pe muntele Ettersberg lângă Weimar, Thuringia, Germania, în iulie 1937. Era unul din cele mai mari astfel de lagăre de pe pământ german. Primul comandant al lagărului a fost Karl-Otto Koch. Deținuții erau folosiți pentru muncă forțată în fabricile locale de armament. Aceștia erau evrei, deținuți politici, romi, martori ai lui Iehova, deținuți religioși, criminali, și prizonieri de război. Printre deținuți se numărau și intelectuali, scriitori, medici, artiști etc. Majoritatea deținuților politici proveneau din țări ocupate și erau membri ai rezistenței.
La această dată, cu tristeţe şi cu ochii plecaţi, în întreaga lume se desfășoară numeroase acţiuni comemorative şi se pun flori la mormintele victimelor fascismului. Omenirea nu ar trebui să uite de aceste evenimente teribile, prin care s-a manifestat, în mod odios şi reprobabil, intoleranţa faţă de alte naţiuni, rase sau ideologii.
Lăcrimioara ZOTA