De ce a ascuns Iohannis cheltuielile pentru zborurile private? - 8 minute în urmă
La Rohia se va desfășura cea de-a XII-a ediție Festivalului de Pricesne „Mănăstirea Sf. Ana Rohia – Oază de Spiritualitate” - 44 minute în urmă
Elevi ai Colegiului „Dragoș Vodă”, calificați la etapele naționale ale olimpiadelor de Fizică, Limba și Literatura Română, Limba Franceză, Italiană și Spaniolă - 1 oră în urmă
Prognoză ANM: Ce vreme ne așteaptă în Maramureș până la sfârșitul lunii - 1 oră în urmă
Descoperire șocantă la Borșa: o mamă își ținea fiul captiv într-un spațiu improvizat - 1 oră în urmă
Parlamentul European: 64 de ani de democrație și progres - 2 ore în urmă
„Comori din satul bunicilor”, la Biblioteca Județeană - 13 ore în urmă
Ucraina refuză să recunoască oficial limba română - 16 ore în urmă
„Marșul pentru Viață” se organizează în Baia Mare în această duminică - 16 ore în urmă
Rețea de fraudă cu polițe RCA, destructurată la Baia Mare - 18 ore în urmă
Cum e cu pileala și cu mahmureala
Pe la noi încă mai circulă vorba ceea din popor cum că vinul după bere e o plăcere, iar berea după vin e un chin. Aiurea, după ce se trage zdravăn la măsea la aceeași mahmureală se ajunge, indferent de ordinea licorilor. S-a făcut studiu pe tema asta la Universitatea Herdecke, din Germania – după cum arată Live Science. Au participat la cercetarea bahică 90 de subiecți cu vârsta între 19 și 40 de ani. Unii au dat pe gât două halbe și jumătate de bere, după care le-au stins cu patru pahare mari de vin alb. Alții au făcut viceversa. După o săptămână, cele două grupuri au făcut schimb între ele la ordinea licorilor. Una peste alta studiul a arătat că toți participanții s-au plâns de aceeași mahmureală a doua zi, indiferent că au băut mai întâi bere și apoi vin sau invers. În concluzie tot zeama de varză-i de bază după un chiolhan cu vin și bere, iar asta nu mai trebuie demonstrată de vreun studiu.