Victor Ponta și-a lansat un site oficial pentru strângere de semnături - 10 ore în urmă
Pestă porcină descoperită la Cătălina - 10 ore în urmă
O poveste virală: Maramureșul, americanii și TikTok-ul - 12 ore în urmă
Aurel Dan: O viață în culori - 14 ore în urmă
Fuego va concerta în Baia Mare, alături de Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” - 15 ore în urmă
În atenția tinerelor talente: Artista Maria Casandra Hauși reia cursurile de măiestrie și interpretare vocală - 15 ore în urmă
Veste bună pentru proprietarii de terenuri și imobile - 16 ore în urmă
Finanțare pentru comuna Săpânța - 16 ore în urmă
Maramureșul, prezent la FOTE 2025: Tinerii sportivi pregătiți pentru provocarea olimpică - 17 ore în urmă
Cursanții Atelierului de Pictură din Târgu Lăpuș vă invită la vernisajul expoziției „Magia Iernii” - în urmă
Reclamații trăsnite la Protecția Consumatorului
Oficiul pentru Protecția Consumatorului (OPC) primește tot felul de reclamații, unele de-a dreptul trăsnite, dar și acestora trebuie să le dea răspuns în termenul legal. Iată câteva astfel de situații.
› Un consumator a reclamat că a cumpărat de la un magazin de animale de companie un șarpe veninos, dar avea să constate că acesta nu avea venin. Asta după ce reptila i-a mușcat soacra, iar ea nu a pățit nimic. Cum era vorba de veninul din șarpe, nu de unul deja colectat de la reptilă, caz în care legislația nu prevedea obligativitatea unui termen de garanție, cetățeanul a fost îndrumat spre instanță. Lucru pe care el l-a afăcut, solicitând fie să-i fie schimbată fie reptila, fie soacra.
› Un cetățean s-a simțit lezat în drepturile sale de consumator, deoarece la barul din colț nu mai era servit pe caiet. Dar reclamația nu s-a confirmat, căci cei de la bar se modernizaseră și dădeau pe calculator. Asta după ce caietul cu datornici fusese furat de câteva ori.
› Alt cetățean și-a acuzat primarul de reclamă mincinoasă, fiindcă nu a făcut ștrandul pe care l-a promis la televizor. Șefa de la OPC a dirijat reclamația către CNA, care a răspuns că de reclamă mincinoasă se poate vorbi numai la publicitatea comercială, în cazul politicii fiind vorba de campanie electorală.
› Un caz atipic pentru epoca în care lumea aleargă după produse bio și eco afost pus pe tapet de un consumator care a reclamat că produsul cumpărat are mai puține E-uri. În prospect scria că e vorba de 10 E-uri și, când a desfăcut ambalajul, nu a găsit niciunul. Reclamația s-a confirmat, dar s-a rezolvat amiabil, după ce vânzătorul a completat cele 10 E-uri, literele ce lipseau din jocul de scrabble achiziționat de nou.
› Cu lacrimi în ochi, o consumatoarea reclamat că a cumpărat ceapă de la aprozar, fără a fi avertizată că, la tăiere, ceapa o face să plângă. Patronul aprozarului a fost amendat pentru că a vândut produse fără instrucțiuni de utilizare.
Ananei GAGNIUC