Numeroase premii oferite în cadrul Concursului Eparhial Online de Pricesne „Rugăciune și cântare în Postul Mare” - 7 ore în urmă
Doar un egal pentru Minaur la Suceava - 9 ore în urmă
Alexandru Baboș: Bisericile de lemn sunt o oglindă a comunităților - 11 ore în urmă
Polițiști în acțiune la Ulmeni. Acțiune de ecologizare - 13 ore în urmă
Naționala a coborât șapte locuri în clasamentul FIFA - 14 ore în urmă
Ungaria își ia tălpășița din Curtea Penală Internațională! Ce urmează? - 15 ore în urmă
Concertul de pricesne „Ierusalimul lui Iisus în inimile noastre” va avea loc în Vișeu de Jos în Duminica Floriilor - 16 ore în urmă
Festivalul Primăverii Băimărene: Distracție în acest weekend la Baia Mare Value Centre - 17 ore în urmă
Conferinţa ”Terapia prin «lumină vie»” plus o lansare de carte la Biblioteca Județeană - 17 ore în urmă
Pe simezele Galeriei de Artă UAP Baia Mare puteți admira expoziția „ÎNVIEREA” - 17 ore în urmă
Știai asta? De ce aleargă câinii pisicile
Câinele tău aleargă pisici? Trebuie să îl înveți imediat că nu are voie să vătămeze sau să alerge alte animale, însă te-ai întrebat vreodată de ce a adoptat acest comportament bizar? Iată explicația experților, potrivit Reader’s Digest, iar apoi citată de digi-animalworld.tv.
Potrivit dr. Jesus Aramendi, veterinar în cadrul Chewy, câinii aleargă pisicile pentru că așa le dictează instinctele.
“Unii câini au tendința să alerge pisici ca parte din comportamentul instinctiv,” a declarat el. Potrivit lui Aramendi, aceste instincte de vânătoare se trag de la strămoșii lor lupi și apar mai ales în cazul patrupezilor rapizi.
“Dacă ai o rasă de câine cunoscută pentru vânătoare sau păzirea turmei, precum ciobănesc, retriever, câini de cireadă sau Pointer englez, s-ar putea să aibă o inclinație mai mare să alerge pisicile.”
Acest instinct nu înseamnă că patrupedul tău urăște pisicile, și poate alerga orice alt animal mai mic.
Comportamentul instinctiv e greu de corectat, însă nu imposibil. De reținut e faptul că nu câinele tău e de vină pentru pornirile sale și e responsabilitatea ta ca stăpân să îl înveți cum să se comporte în apropierea altor animale.
“S-ar putea ca patrupedul tău să aibă foarte puțin control asupra pornirii pe care o simte atunci când aleargă o pisică sau un alt animal,” a continuat Aramendi.
Dacă patrupedul tău aleargă pisici (sau veverițe, pasări și alte animale), ideal e să vorbești cu un specialist în comportamentul animalelor înainte ca animalul tău de companie să facă o greșeală fatală. Un alt truc e să distragi dorința de alergare după pisici a câinelui tău cu jucării sau alte obiecte pe care le poate “vâna”, pentru a învață că nu are voie să rănească alte animale, potrivit Reader’s Digest.