Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - 4 ore în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - 4 ore în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 9 ore în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 10 ore în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 10 ore în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 14 ore în urmă
Călătoria lui Anton Joseph la Nürnberg pe vremea COVIDULUI-19 – proză scurtă de Marian Ilea - 14 ore în urmă
Ce putem face cu mâncarea care ne-a rămas după Masa de Crăciun - 15 ore în urmă
Elevii Ansamblului „Flori de Maramureș”, participanți ai Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă „Marmația” - 15 ore în urmă
Tinerii parohiei Dumbrăvița duc tradiția mai departe; Au colindat întreg satul, aducând bucurie și lumină prin scenetele tradiționale „Irod” și „Irodaş” - 1 zi în urmă
Știai asta? De ce aleargă câinii pisicile
Câinele tău aleargă pisici? Trebuie să îl înveți imediat că nu are voie să vătămeze sau să alerge alte animale, însă te-ai întrebat vreodată de ce a adoptat acest comportament bizar? Iată explicația experților, potrivit Reader’s Digest, iar apoi citată de digi-animalworld.tv.
Potrivit dr. Jesus Aramendi, veterinar în cadrul Chewy, câinii aleargă pisicile pentru că așa le dictează instinctele.
“Unii câini au tendința să alerge pisici ca parte din comportamentul instinctiv,” a declarat el. Potrivit lui Aramendi, aceste instincte de vânătoare se trag de la strămoșii lor lupi și apar mai ales în cazul patrupezilor rapizi.
“Dacă ai o rasă de câine cunoscută pentru vânătoare sau păzirea turmei, precum ciobănesc, retriever, câini de cireadă sau Pointer englez, s-ar putea să aibă o inclinație mai mare să alerge pisicile.”
Acest instinct nu înseamnă că patrupedul tău urăște pisicile, și poate alerga orice alt animal mai mic.
Comportamentul instinctiv e greu de corectat, însă nu imposibil. De reținut e faptul că nu câinele tău e de vină pentru pornirile sale și e responsabilitatea ta ca stăpân să îl înveți cum să se comporte în apropierea altor animale.
“S-ar putea ca patrupedul tău să aibă foarte puțin control asupra pornirii pe care o simte atunci când aleargă o pisică sau un alt animal,” a continuat Aramendi.
Dacă patrupedul tău aleargă pisici (sau veverițe, pasări și alte animale), ideal e să vorbești cu un specialist în comportamentul animalelor înainte ca animalul tău de companie să facă o greșeală fatală. Un alt truc e să distragi dorința de alergare după pisici a câinelui tău cu jucării sau alte obiecte pe care le poate “vâna”, pentru a învață că nu are voie să rănească alte animale, potrivit Reader’s Digest.