Fotograful maramureșean Mariana Scubli, medalie de argint la Salonul Internațional al Artiștilor Fotografi Români și Maghiari de pretutindeni - 10 ore în urmă
Weekend de neuitat în inima Maramureșului: Tabăra unde curajul se măsoară în grade sub zero - 11 ore în urmă
Aniversare emoționantă la Sălsig; Veronica Dulf a împlinit 100 de ani - 15 ore în urmă
Unde slujesc ierarhii în această duminică - 16 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: Meditație la Duminica Înfricoșătoarei Judecăți - 16 ore în urmă
Casa din Piața Gorki – proză de Marian Ilea (IV) - 18 ore în urmă
Tudor Mușatescu, maestrul umorului și al teatrului românesc - 19 ore în urmă
Orașul Ulmeni va beneficia de stații de reîncărcare pentru vehicule electrice - 19 ore în urmă
Talentele Școlii Fărcașa au strălucit pe scenă în ediția a II-a a spectacolului artistic - 19 ore în urmă
CJRAE Maramureș a marcat 169 de ani de la Dezrobirea Romilor prin activități cultural-educative - 19 ore în urmă
Un olandez cere instanței ca, în mod legal, să-i reducă vârsta cu 20 de ani, până la etatea sa biologică
Olandezul Emile Ratelband(foto), în vârstă de 69 de ani, a cerut tribunalului din Arheim să-l întinerească în mod legal în acte cu 20 de ani. În mod concret, cere ca data nașterii sale să-i fie schimbată din 11.03. 1949 în 11.03.1969. Ca prim argument a adus faptul că medicul său îi situează vârsta biologică între 40 și 45 de ani. Dar argumentul care cântărește cel mai greu pentru olandez este faptul că e discriminat pe piața muncii şi în viaţa sentimentală. “Mă simt tânăr, sunt în formă şi vreau ca acest lucru să fie recunoscut juridic, întrucât mă simt abuzat, lezat şi discriminat din cauza vârstei” – a declarat Ratelband pentru AFP. El a încercat chiar să refuze alocaţia pentru persoanele vârstnice, declarând că e frustrat că primește așa ceva.
”Ne putem schimba sexul, numele, de ce nu și vârsta?”
În fața tribunalului din Arnhem, Ratelband a argumentat că este “pe deplin legitimă” cererea sa și că situația lui e similară cu cea a persoanelor care au obţinut dreptul de a avea în paşaport înscrisă menţiunea ”sex nedeterminat”. “În ziua de astăzi, ne putem alege locul de muncă, genul, orientarea politică şi sexuală. Avem chiar şi dreptul de a ne schimba numele. Atunci de ce nu avem şi dreptul de a ne schimba vârsta?” – a spus olandezul în pledoaria sa. Tribunalul din Arnhem se va pronunţa în termen de patru săptămâni.
”Situaţia este inedită, nu există jurisprudenţă. Şansele de succes sunt infime, dar credem că legislaţia trebuie să evolueze odată cu vremurile”, a declarat pentru AFP Jan-Hein Kuijpers, avocatul său.