Centrul Rezidențial „Bunul Samarinean” din Coroieni are un nou director - 40 minute în urmă
Justiția taie, populiștii cad. Cine urmează? - 60 minute în urmă
Români la Campionatul Mondial al măcelarilor de la Paris - 1 oră în urmă
La mulți ani, Jandarmeria Română! - 1 oră în urmă
Se pun în vânzare online biletele pentru meciul ”tricolorilor” cu Austria - 12 ore în urmă
Coșmar pe stadion: Copii bătuți și amenințați cu moartea după derby-ul clujean - 13 ore în urmă
S-a stins Val Kilmer, actorul cu roluri memorabile în ”Top Gun”, ”The Doors” și ”Batman Forever” - 16 ore în urmă
Cinci minore românce, Jean-Claude Van Damme și un scandal care cutremură lumea filmului - 16 ore în urmă
Peste 45 de premii și mențiuni obținute de elevii de la „Lucaciu” la concursurile și olimpiadele de limba română - 17 ore în urmă
Tinerii din Dumbrăvița, coordonați de pr. Bogdan Ciocotișan, au participat la masa rotundă cu tema „Istorie, identitate și cultură locală în Parohia Ortodoxă Dumbrăvița în ultimii 100 de ani” - 17 ore în urmă
Ai bani, primești voucher de vacanță. N-ai bani, ….asta e!
În anul 2025, voucherele de vacanță pentru angajații din sectorul public au suferit modificări semnificative. Anterior, bugetarii primeau anual tichete în valoare de 1.600 de lei, sumă care acoperea integral costul unui sejur modest. În schimb, noile reglementări stabilesc că valoarea voucherelor a fost redusă la 800 de lei, suma rămasă urmând a fi acoperită de angajat.
Pentru a beneficia de aceste vouchere, angajații trebuie să contribuie personal cu 800 de lei, ceea ce ridică suma totală disponibilă pentru vacanță la 1.600 de lei. De parcă vacanțele nu ar fi destul de scumpe! Această schimbare a fost implementată pentru a sprijini industria turismului intern și pentru a menține un echilibru în gestionarea resurselor bugetare. O mișcare delicată, nu-i așa?
Este important de menționat că aceste vouchere se acordă personalului cu salarii de bază nete de până la 8.000 de lei. În plus, suma acordată va fi supusă impozitului pe venit și contribuției la asigurările sociale de sănătate (CASS). Așadar, pentru a folosi întreaga valoare a voucherului, beneficiarul trebuie să achite inițial o factură de cel puțin 1.600 de lei și să facă dovada plății. O oportunitate rară pentru cei care își permit să plătească în avans pentru vacanțele viitoare!
În concluzie, noile reglementări privind voucherele de vacanță reflectă o schimbare bine gândită în politica guvernamentală, menită să sprijine turismul intern și să asigure o gestionare „responsabilă” a fondurilor publice. O mișcare inspirată, desigur, pentru aceia care, pe lângă dorința de a se relaxa pe plajă sau la munte, au și resursele necesare pentru a plăti vacanța din propriul buzunar, fără prea multe chinuri financiare.
Vasile Petrovan