Share
Candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Maramureș și secretarul de stat în Cancelaria Prim-Ministrului, Ionel Bogdan, și ministrul Agriculturii, Adrian Oros, mizează pe un Maramureș cu producție bio și ecoturism

Candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Maramureș și secretarul de stat în Cancelaria Prim-Ministrului, Ionel Bogdan, și ministrul Agriculturii, Adrian Oros, mizează pe un Maramureș cu producție bio și ecoturism

Pentru Guvernul României una din soluțiile corecte de dezvoltare a Maramureșului este regândirea modului în care sunt ajutați micii producători și agricultori.

Invitat de către Ionel Bogdan, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Maramureș și secretar de stat în cadrul Cancelariei Premierul, să vină în județul Maramureș pentru o întâlnire cu fermierii și producătorii locali, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oroș, a declarat că dorința actualului Executiv este de a lua măsuri dedicate pentru fiecare zonă a țării. Referindu-se la județul Maramureș, Oros a arătat că pentru zona montană a județului, care se confruntă cu fenomenul depopulării generat de lipsa unei speranțe pentru un viitor mai bun, Guvernul va veni cu soluții speciale.

“Cei din zona montană au fost defavorizați, investițiile au fost mici, populația a îmbătrânit. Vom veni cu măsuri și sume dedicate pentru a opri acest abandon al zonei montane. Vom stimula investițiile în aceste zone și vom încuraja producătorii local.”, a spus Oros, precizând că una dintre soluții a fost deja implementată prin modificarea legii piețelor care acum permite edililor să achiziționeze, fără licitație, produse din zonele lor astfel încât să fie încurați producătorii locali.

Candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Maramureș și secretarul de stat în Cancelaria Prim-Ministrului, Ionel Bogdan, a arătat că o soluție complementară ar fi crearea unei rețele comerciale alternative care să cuprindă colectarea, depozitarea și comercializarea produselor specifice Maramureșului, dar și promovarea produselor bio. “Am avut multe întâlniri la ministere, cu producători locali, oameni din industria HoReca și cred că una dintre soluții ar fi să adunăm sub un brand al Maramureșului produse locale. Astfel venim în ajutorul producătorilor locali și am ajuta la dezvoltarea județului.“, a declarat Bogdan.

De asemenea, liderul PNL a spus că pentru relansarea economică a județului are în vedere susținerea ecoturismului dar și transformarea Maramureșului într-un brand turistic. “Totul trebuie să se lege. De la producătorii locali, până la promovarea turistică trebuie să se facă sub un brand. Maramureșul de azi, deși ne place să credem că suntem județ turistic, în toate statisticele lasă de dorit la acest capitol și autoritățile responsabile nu au făcut nimic pentru dezvoltarea acestui sector, ci doar ne-au spus o dată la patru ani că o să facă și o să dreagă.“, a subliniat liderul PNL.

Prezent la conferința de presă, Călin Bota, secretarul de stat din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, a arătat că județul va beneficia și de programul guvernamental Reclădim România, care are în vedere investirea și atragerea în economia României a sumei de 100 miliarde de euro. “În acest moment, avem adoptate 15 acte normative care vizează punerea în aplicare a programului strategic de relansare. De asemenea, avem numeroase alte acte normative în procesul de avizare sau elaborare, care vor transpune în realitate promisiunea Guvernului de relansare economică a României, puternic afectată de criza generată de Coronavirus.“, a mai precizat Bota.

Biroul de presă

PNL Maramureș


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu