Share
”Legături primejdioase” au determinat excluderi din rândul liberalilor maramureșeni

”Legături primejdioase” au determinat excluderi din rândul liberalilor maramureșeni

De regulă, după niște alegeri, se iau măsuri severe în partidele care au obținut rezultate proaste. La nivel de județ, astfel de rezultate au apărut în dreptul formațiunilor PSD și ALDE. În schimb, ”curățenia de primăvară” a apărut în sânul PNL, partidul care a câștigat lejer alegerile europarlamentare din 26 mai. Vineri, Comitetul Director al PNL Maramureș a propus spre excludere din partid  pe deputatul Viorica Cherecheș, pe primarul de Săpânța, Gheorghe Stan, și pe Ion Marincaș (fost director la Penitenciarul Baia Mare). În cazul primarului Gheorghe Stan, lucrurile sunt foarte clare: liberalul a susținut PSD-ul în mod public și foarte pe față. În cazul celorlalți doi, apar legăturile de… familie, pe care unii le-au considerat a fi – ca în tilul unei celebre cărți –  legături primejdioase. Ion Marincaș a fost acuzat că a susținut partidul Pro România, a cărui filială județeană e condusă de soția lui, Viorica Marincaș.

Un gest de curaj al conducerii județene a PNL îl reprezintă propunerea de excludere a singurului parlamentar pe care îl are filiala. Sau credea că îl are. Viorica Cherecheș e acuzată de neimplicare în campania electorală și, în subsidiar, de afișare ostentativă alături de premierul  Viorica Dăncilă, în condițiile în care parlamentarii sunt –  în orice caz, ar trebui să fie – vectori de imagine ai partidului. Să nu uităm, însă, că alegerile au fost dublate de referendumul pe justiție. Obiectivul PSD era nerealizarea pragului de prezență la referendum și, pe cale de consecință, nevalidarea lui. Chestiunea l-ar fi ajutat pe Liviu Dragnea, dar îl ajuta și pe fiul ei, Cătălin, să scape de problemele pe care le are în justiție. De altfel, acesta a fost și substratul sprijinului pe care  Coaliția pentru Baia Mare, condusă de primarul municipiului, l-a acordat PSD-ului.

O mamă a avut de ales între interesele partidului său și cele ale fiului și, probabil, a făcut alegerea firească, neimplicându-se într-o campanie care, indirect, era și împotriva fiului. E destul de plauzibilă varianta în care Viorica Cherecheș a intrat în PNL pentru a-și ajuta băiatul și îl va părăsi exact din același motiv. Într-o astfel de situație, ambele opțiuni (a deputatei-mamă, respectiv cea a partidului) par a fi de înțeles, dar și justificate.

Propunerea de excludere pentru deputatul Viorica Cherecheș se va discuta la prima reuniune a BPN al PNL și sunt șanse mari de a fi aprobată, din moment ce Rareș Bogdan e primul care a cerut acest lucru. Pentru ceilalți doi, deciziile de excludere vor fi luate mai repede de  BPJ al PNL Maramureș.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu