Share
Și amendamentele se plagiază, nu-i așa?

Și amendamentele se plagiază, nu-i așa?

Bugetul a fost votat, fără ca opoziția să fi reușit să treacă  prea multe amendamente. Liberalii locului se plâng că amendamentele le-au fost respinse în bloc. Doar două au trecut, unul sub stindardul opoziției și altul, propus de ei și plagiat de social-democrați. Primul se referă la creșterea alocațiilor pentru copii de la 1 martie:  cele de 84 de lei vor crește la 150 de lei, iar cele de 200 de lei  – la 300 de lei. Noroc că se apropie alegerile europarlamentare – la noi stabilite pentru duminica din 26 mai – , căci plata primelor alocații mărite va avea loc chiar în pre-campania și campania electorală.

Al doilea ”succes” se referă la propunerea de a se lua bani de la subvenția formațiunilor politice, pentru a finanța masa caldă a elevilor. Propunerea făcută de PNL  nu a trecut de comisia de specialitate din Parlament, dar a fost prezentată ca amendament al partidului de la putere și, astfel, a trecut la vot – susține liderul județean al liberalilor. Liderul liberalilor băimăreni, economistul Călin Bota s-a referit la impactul noului buget la nivel de primării, unde investițiile  primăriilor vor fi afectate în mod negativ, după transferul  cheltuielilor sociale către autoritățile locale. Iar  în loc de bani, guvernul a oferit doar niște promisiuni.

Experiența de la recenta votare a bugetului, sugerează o eventuală strategie de succes a opoziției: să vină cu propuneri foarte bune, pe care partidul de la putere să le plagieze și apoi să le voteze.  Pentru cetățean nu are prea mare importanță de unde vin ideile bune, ci să-i fie lui mai bine. Desigur, partidele cu idei bune se simt frustrate, fiindcă folosul electoral merge la plagiatori.

A. D. VERESCU


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu