Share
Valul retoric versus programul de guvernare

Valul retoric versus programul de guvernare

În contextul discutării activității și problemelor de la DGASPC Maramureș, s-a făcut mare caz de faptul că bugetarilor li s-au mărit salariile.

”Până la urmă, dacă vorbim de aparatul central al Direcției de Protecție a Copilului, vorbim de dublarea salariilor față de anul trecut. Vedem dublarea calității? Vedem dublarea prezenței la muncă a angajaților de acolo? Nu, încă nu vedem aceste lucruri!”. La problema calității, lucrurile se pot, desigur, discuta lejer. În schimb, Gabriel Zetea, s-a lăsat luat de valul retoric, când a vorbit de dublarea prezenței la muncă a salariaților. Lucru pe care nu-l va putea vedea veci-pururi. O dată pentru că nu permite legea să lucrezi oficial 16 ore/zi. Apoi, dacă ar fi vorba de „dublarea prezenței la muncă a angajaților” asta înseamnă că salariul e același ca anul trecut, iar veniturile se dublează tocmai fiindcă se dublează și perioada de timp prestată. Dacă ar avea prilejul, șeful său de partid, Liviu Dragnea, l-ar lămuri pe loc pe Zetea cum e cu creșterea salariilor la bugetari, cine a luat această decizie și cine doar a aplicat-o. Retorica e bună, până se atinge – fie și involuntar – de programul de guvernare.

A. D. VERESCU


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



2 Comentarii în această postare

  1. Daca tot freaca menta si judetul asta nu are industrie,turism,economie,la ce ar folosi dublarea timpului de munca.Care munca? Rezultatele se vad,cred ca femeia de serviciu din C.J,daca ar conduce,ar fi in stare sa dezvolte mai mult judetul decat ei.

    Răspunde
    • Bea omul in cinstea plecarii celui din urma investitor aciuat prin municipiul resedinta de judet,Volanele.Ultimul venit ( acum vreo 5 ani),primul plecat.Astea sunt firmele pe care le apara administratiile locale si judetene,care la prima marire a salariului minim,trebuie sa inchida pravalia.Vai de capul nostru,cu asa investitori si asa administratii.Mai si pun minciunile alea statistice ca in judetul asta somajul e de 3%,dar intrebarea e daca punem forta de munca activa,sa zicem 130 000 si scadem numarul de angajati 105 000 si ne iese de exemplu o diferenta de vreo 25 000 de cetateni, fara ocupatie,cum ne iese doar 3 %,ca pentru unul care a facut aritmetica in scoala primara,iese vreo 20%?

      Răspunde

Lasă un comentariu