Victoria Darvai – prima interpretă profesionistă din nordul țării - 3 ore în urmă
Îndrăgitele artiste Suzana și Daciana Vlad au primit butonul de argint pentru numărul mare de abonați de Youtube - 6 ore în urmă
Prof. dr. Ioan Dorel Todea, despre Hollósy Simon și fondatorii „Școlii de Pictură Băimărene” - 9 ore în urmă
La Borșa: Schi nocturn gratuit pentru localnici și turiști - 10 ore în urmă
La Șuior se deschide oficial sezonul de schi - 10 ore în urmă
Voluntarii de la Crucea Roșie-Filiala Maramureș au adus bucurie de sărbători, în casele multor familii din mediul rural - 12 ore în urmă
Subvenții APIA pentru crescătorii de vaci de lapte, în anul 2025 - 13 ore în urmă
Îndrăgita crainică TV Sanda Țăranu împlinește 86 de ani - 14 ore în urmă
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Sfântul Ioan Botezătorul - 14 ore în urmă
Praznicul Botezului Domnului la Catedrala Episcopală din Baia Mare - 15 ore în urmă
Alexandru Rafila: „Mâine, cel mai probabil, ajungem la depășirea cifrei de 2.000 de cazuri, pragul pentru scenariul 4”
România va depăși, cel mai probabil mâine, pragul de 2.000 de cazuri de coronavirus, a spus la Digi24 Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie.
„Nu vreau să inducem o stare de panică, pentru că nu avem motive. Trebuie să ne comportăm în așa fel încât să limtăm transmiterea acestei boli. Cazurile noi care apar sunt într-un trend așteptat care va face ca mâine, cel mai probabil, să ajungem la depășirea acelei cifre de 2.000 de cazuri care este considerată pragul pentru nivelul 4 de alertă.
. S-ar putea întâmpla și marți, dar cred că mai probabil mâine”, a spus el, în condițiile în care cel mai recent bilanț arată o creștere a numărului de pacienți confirmați cu Covid-19 cu 308, iar numărul total a depășt 1.700.
Dacă avem 1.760 de cazuri, e foarte probabil ca mâine, cel mai târziu poimâine – cel mai târziu o să fie marți, dar cel mai probabil va fi luni – având în vedere că azi am avut 300 de cazuri noi, e un lucru pe care trebuie să-l luăm ca atare și să ne pregătim”, a mai spus Rafila.
„Urgența noastră este să organizăm tratarea pacienților în afara spitalelor, ca să nu suprasolicităm spitalele”, a adăugat el.
Rafila a spus că 80% dintre cei diagnosticați fac forme ușoare sau medii și doar 20% fac forme mai grave sau critice, astfel că cei 80% ar putea fi tratați în afara spitalelor, sub supraveghere medicală.