Părintele Alexandru-Iftene Abrihan din parohia greco-catolică Remeți pe Someș a sărbătorit 11 ani de la hirotonia sa ca preot - în urmă
Eleve din cadrul Școlii de Artă Sighet au obținut premii deosebite la Festivalul Internațional de muzică ușoară și populară “Starul de mâine” - 11 minute în urmă
Două sportive din cadrul Clubului Sportiv Seini, calificate la Campionatul Național de înot din această vară - 1 oră în urmă
Memorandistul Teodor Mihali, evocat la Boiu Mare într-un eveniment aniversar - 1 oră în urmă
Consultare publică la Seini pentru stabilirea direcțiilor de dezvoltare ale orașului - 2 ore în urmă
Dezbatere captivantă la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș: „Utopie vs. Distopie” - 2 ore în urmă
Tânăra din Baia Mare, Alexandra Tincu a participat la două olimpiade luna aceasta - 16 ore în urmă
Marginalii la volumul Marian Ilea: «Vremuri îmbârligate». Antologie de proză - 17 ore în urmă
Creștere îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă în Maramureș – cei mai vulnerabili sunt bebelușii și copiii mici - 19 ore în urmă
Lansarea cărții „Umbre pe oglinda lumii” și vernisajul expoziției „Dialog Floral” ale autoarei Florica Bud vor avea loc în curând - în urmă
Se termină postul. Am procedat bine?
Se Mai este puțin din postul Crăciunului. De aceea reamintim câteva dintre recomandările pe care medicii nutriționiști le fac celor care adoptă o alimentație vegetariană, specifică unei alimentații de post, ce pot fi utile pe acest capăt de post.
”Oamenii trebuie să fie atenți să aibă o alimentație variată, care să cuprindă legume și fructe proaspete, cereale integrale, ulei presat la rece. Totodată, pe cât posibil, trebuie evitate alimentele procesate gen pate vegetal, lactate vegetale etc. E bine să se consume alimente preparate în casă, fără aditivi, amelioratori sau conservanți; pe scurt, alimentația trebuie să fie echilibrată, variată și proaspătă”, a arătat Eva Vincze , medic primar în specializarea diabet, nutriție, boli metabolice la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. Lista mai cuprinde salate, linte, năut, hrișcă, fasole, ciuperci, mazăre, semințe. O greșeală frecventă întâlnită la unii dintre cei care țin post este faptul că se bazează pe consumul preponderent de făinoase, cartofi și alimente din conserve, a ținut să precizeze specialistul nutriționist. Și. desigur, trebuie să manifeste moderație când termină postul și se avântă în ”porcării”.