Share
Cum pot fi recunoscute roșiile din piață, tratate cu pesticide

Cum pot fi recunoscute roșiile din piață, tratate cu pesticide

Odată cu sosirea sezonului legumelor de primăvară, specialiștii avertizează asupra pericolului existent în piețe. Reprezentanții Autoritatății Naționale Sanitare, printr-o analiză recentă au constatat că, 40% dintre legumele românești au urme de pesticide iar în cazul fructelor, se depășește procentul de 58%, conform Capital. Pe piață se găsesc și roșii crescute natural dar, cumpărătorii trebuie să știe cum să le recunoască.

Cum facem diferența între o tomată naturală și una cu pesticide

Roșiile tratate cu pesticide sunt tari la palpare iar dacă sunt tăiate, se observă că sunt seci. Acestea rezistă până la două săptămâni.

O tomată netratată este perisabilă, suculentă și rezistă doar două, trei zile.

Pesticidele nu sunt prezente doar în coajă, pătrunzând până în miezul legumei. Ele sunt substanţe sau combinaţii de substanţe care au efecte negative pentru dăunătorii vii ai omului şi ai resurselor necesare vieţii omului. Pesticidele ajung în corpul omului pe multe căi, cele mai importante fiind consumul de alimente tratate / contaminate cu pesticide, consumul de apă potabilă contaminată. Pot pătrunde și prin respiraţie şi absorbţia prin piele. Consumul de alimente este de departe calea cea mai importantă, cu mult peste consumul de apă şi respiraţie.

Statisticile prezentate, precum şi urmările consumului de fructe şi legume pline de pesticide ne arată că situaţia este una de siguranţă naţională, date fiind problemele de sănătate pe care le poate genera.

Lăcrimioara ZOTA

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu