Donație prețioasă pentru Casa Muzeu din Rogoz - 1 oră în urmă
19 polițiști maramureșeni au ieșit la pensie la final de 2024 - 3 ore în urmă
PS Iustin: „Mulțumim cu evlavie smerită în genunchi Bunului Dumnezeu pentru binecuvântările pe care le-am primit în anul ce a trecut” - 3 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Biserica din Bogdan Vodă - 4 ore în urmă
Valea Sibila de la Strâmbu-Băiuț – Valea Zeiței - 5 ore în urmă
După 18 ani de la integrarea în Uniunea Europeană, România a intrat în Schengen - 5 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: 1 ianuarie, întreită sărbătoare la început de an - 9 ore în urmă
Mocănița, bucuria turiștilor pe perioada Sărbătorilor de iarnă - 15 ore în urmă
În prima zi din an este sărbătorit Sfântul Vasile cel Mare - 17 ore în urmă
Mesaje pornite din suflet, de la Oameni care fac cinste Maramureșului - în urmă
Cum să faci față momentelor dificile, apelând la inteligența emoțională
Din 2016, Simona Ciff – doctor în științele educației, profesor, psihoterapeut, expert în inteligența emoțională – a demarat șirul de evenimente gratuite “Controlul emoțiilor”, prin care și-a propus să promoveze sănătatea mintală. Așa a ajuns să susțină în Baia Mare seminarul ”Nu mai vreau să-mi fie teamă”. Ea se numără printre specialiștii care consideră că e nevoie de trei lucruri pentru a avea succes: încrederea în sine, o relaționare bună cu ceilalți și dezvoltarea capacității de a gestiona frica. Simona Ciff, explică faptul că și copiii și adulții ar trebui să-și dezvolte capacitățile de a-și cunoaște emoțiile, de a-și controla frica, de a învăța cum să facă facă față momentelor grele ale vieții. Toate acestea sunt definite de conceptul de inteligență emoțională.
Ea aduce și o veste bună celor care nu au nativ astfel de calități, faptul că prin exercițiu se pot învăța încrederea în sine, capacitatea de a relaționa cu semenii și controlarea fricii. ”Orice în viață se învață prin exercițiu, mai repede, mai încet, în funcție de complexitatea lucrului”.
Frica generează anumite schimbări în organism și inhibă gândirea. De aceea e important să învățăm să nu ne speriem, să nu ne enervăm. ”Frica se poate educa, nu este o boală. Nu trebuie să fugi de ceea ce îți este frică, ci să înveți să treci peste aceste bariere, convins fiind că pot fi depășite”, susține Simona Ciff.