George Simion reacționează la apelul lui Ponta și Georgescu - 11 ore în urmă
Anchetatori și criminaliști la Moisei, după focuri de armă suspecte - 11 ore în urmă
În urmă cu 72 de ani, Iuliu Maniu se stingea în închisoarea din Sighetu Marmației - 12 ore în urmă
Se împlinesc 69 de ani de la uciderea lui Gheorghe Pașca din Săliștea de Sus – cel mai longeviv luptător anticomunist din Maramureș - 12 ore în urmă
Guvernul taie la jumătate fondurile pentru „Noua Casă” - 12 ore în urmă
Prof. dr. Ion Copoeru a susținut la Centrul Universitar Nord Baia Mare conferința „Întâlniri în sălbăticie. Un cadru conceptual pentru a investiga interacțiunile om-animal” - 12 ore în urmă
După 23 de ani de activitate, luptătorul băimărean Ionuț Rogoz anunță că se retrage; Ultimul său meci va avea loc în 24 mai - 13 ore în urmă
Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare celebrează 85 de ani dela nașterea lui Leschian Vasile - 14 ore în urmă
Sighetu Marmației începe renovarea energetică cu fonduri europene - 14 ore în urmă
Investiții în viitorul comunei Mireșu Mare - 14 ore în urmă
Cum te poate îmbolnăvi cafetiera din propria bucătărie
Majoritatea oamenilor își încep ziua cu o cafea, în general făcută acasă, dimineața, înainte de a pleca la muncă sau de a-și începe ziua. Asta însemană că majoritatea avem în casă o cafetieră, dar cel mai probabil puțini au fost atenți să observe că în interiorul vasului este posibil să existe o peliculă. Aceea este acumularea de minerale din apă care ar trebui curățată în mod regulat.
Keith Warriner , profesor de științe alimentare la Universitatea Guelph din Ontario, Canada, a a arătat că aceste depuneri apar atunci când calciul reacţionează cu bicarbonatul pentru a forma carbonat de calciu sau calcar. Deoarece acest mineral este insolubil în apă, se depune sub formă de calcar. „Au existat studii care analizează unde pot exista aceste depuneri. Au fost găsite în tava de picurare, priză, butoane, mânerul și în interiorul rezervorului de apă”, explică Jason Tetro, microbiolog și autor al cărții The Germ Code. „În esență, întregul aparat de cafea poate fi o sursă de bacterii.”
Cel mai mare risc al acestui lucru, notează el, este că această depunere „poate forma puncte pentru acumularea mucegaiurilor, iar acestea se pot dezvolta pe reziduurile de cafea”, adăugând că se aplică și filtrelor de apă. Acest mucegai poate duce la un gust rău al apei, dar, în cazuri mai grave, poate provoca și ingestia de micotoxine, spune Warriner.
Micotoxinele sunt compuși toxici produși de anumite mucegaiuri care pot contamina alimentele. Consumul de alimente contaminate cu micotoxine poate duce la simptome precum greață și vărsături, în timp ce riscurile pentru sănătate pe termen lung pot include afectarea sistemului imunitar, dezvoltarea cancerului și probleme de reproducere.