Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 3 ore în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 4 ore în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 5 ore în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 8 ore în urmă
Călătoria lui Anton Joseph la Nürnberg pe vremea COVIDULUI-19 – proză scurtă de Marian Ilea - 9 ore în urmă
Ce putem face cu mâncarea care ne-a rămas după Masa de Crăciun - 9 ore în urmă
Elevii Ansamblului „Flori de Maramureș”, participanți ai Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă „Marmația” - 10 ore în urmă
Tinerii parohiei Dumbrăvița duc tradiția mai departe; Au colindat întreg satul, aducând bucurie și lumină prin scenetele tradiționale „Irod” și „Irodaş” - în urmă
17 zile libere în 2025 pentru angajații din România - 1 zi în urmă
În a treia zi de Crăciun, ierarhii maramureșeni au slujit la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare - 1 zi în urmă
De ce să eviți să-i dai copilului antibiotic fără prescripție medicală
Orice părinte se îngrijorează când copilul se îmbolnăvește. Dacă mai face și febră, panica e deja instalată. Însă medicii și specialiștii atrag atenția că antibiotiul nu este recomandat, fără avizul medicului.
Medicii rcomandă părinților să nu administreze antibiotic „după ureche” celui mic, pentru că s-ar putea să nu-l ajute nici pe moment, dar pe termen lung, cu siguranță îi poate face rău, după arată medicul pediatru Mihai Craiu. Cel mai adesea, când părintele vede „roșu în gât” la copil, face tot psibilul să-i dea antibioticul.
Mihai Craiu explică ce ar trebui să știe părinții care se prezintă cu copilul la medic, despre protocolul pe care aceștia trebuie să îl urmeze.
„Pentru că este bine să fim parteneri de decizie cu medicul nostru de familie sau cu pediatrul, este necesar să înțelegem care sunt regulile pe care acesta le folosește în abordarea unui caz de copil cu faringită acută (roșu în gât)”, arată el.
Apoi explică de ce e important ca medicul să constate dacă acel „roșu în gât” necesită sau nu antibiotic.
„Esențială pentru decizia clinică este întrebarea <este faringită streptococică sau cu orice alt agent patogen?>”, arată el.
Medicul trnasmite un mesaj împotriva consumului de antibiotic fără prescripție medicală, în contextul în care legislația permite cumpărarea fără prescripție a medicamentului pentru trei zile.