Metehăul – „vedeta” Bobotezei în unele sate din Maramureșul Istoric - 2 ore în urmă
Etnicii ucrainieni din Maramureș sărbătoresc Crăciunul - 2 ore în urmă
Globurile de Aur: Actorul de origine română Sebastian Stan, premiat pentru rolul din „A different man” - 3 ore în urmă
S-a stins din viață filosoful maramureșean Aurel Ion Brumaru - 7 ore în urmă
Cursuri de planorism și parașutism la Aeroclubul Baia Mare - 8 ore în urmă
„Magia culorilor”: Cercul de pictură din Vișeu de Sus a organizat un eveniment deosebit pentru a marca cei 8 ani de la înființare - 9 ore în urmă
În timp ce se afla în timpul liber, un polițist al Penitenciarului Baia Mare a prins un hoț - 9 ore în urmă
„Joc în Sat” la Căminul Cultural Văleni - în urmă
Mâncăruri aruncate la tomberoane după sărbători - în urmă
Biserica prăznuiește pe 6 ianuarie, Botezul Domnului sau Boboteaza - în urmă
Două proiecte pentru sănătate de peste 17 milioane de lei aprobate de consilierii județeni
Două proiecte din domeniul sănătății au aprobat consilierii județeni în ședința extraordinară din 1 noiembrie. În luna iulie 2018, în cadrul POR 2014 – 2020 s-a lansat o inițiativă care prevede posibilitatea recuperării din fonduri europene a sumelor investite pentru dotarea cu echipamente și aparatură medicală în ambulatorii și unități de primiri urgențe din cadrul spitalelor, respectiv pentru lucrări de reabilitare, extindere ori modernizare aferente acestora. La solicitarea expresă a Ministerului Sănătății, de sprijin al consiliilor județene în această acțiune, a fost semnat un acord de parteneriat între Ministerul Sănătății (lider de proiect), județele Maramureș și Sălaj, Spitalul Județan de Urgență Zalău, Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, Spitalul Orășenesc Târgu Lăpuș, Spitalul de Recuperare Borșa și Spitalul Municipal Sighetu Marmaței. Este vorba despre proiectul numit ”Îmbunătățirea accesului populației din județele Sălaj și Maramureș la servicii medicale de urgență”, în vederea promovării spre finanțare în cadrul POR 2014 – 2020. Valoarea totală a proiectului este de 7,727 milioane de lei, din care valoarea totală eligibilă este tot atât, iar valoarea totală neeligibilă, de 0 lei.
Al doilea proiect din domeniul medical adoptat de consilierii județeni în ședința extraordinară este cel privind ”Asigurarea accesului la servicii de sănătăte în regim ambulatoriu pentru populația județului Maramureș”, în vederea promovării spre finanțare în cadrul POR 2014 – 2020. Pentru a fi recuperate din fonduri europene sumele investite pentru dotarea cu echipamente și aparatură medical în ambulatorii a fost încheiat un acord de parteneriat, unde lider de proiect este Ministerul Sănătății, iar partenerii sunt: județul Maramureș, Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, Spitalul Orășenesc Târgu Lăpuș, Spitalul de Recuperare Borșa, Spitalul Municipal Sighetu Marmației, Spitalul de Pneumoftiziologie ”Dr. Nicolae Rușdea” Baia Mare, Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare. Județul Maramureș, în calitate de partener 2, va fi implicat în activitatea de management necesară implementării proiectului și în cea de informare și publicitate. Proiectul propus este în valoare de 9,599 milioane de lei, din care partea aferentă cofinanțării de către județul Maramureș este de 3.675,45 lei, reprezentând 0,038% din valoarea eligibilă a proiectului.