Lume multă la Cavnic; Ce trebuie să știți dacă aveți de gând să mergeți zilele acestea la zăpadă - 28 minute în urmă
La Liceul Teoretic „Petru Rareș” Târgu Lăpuș se va desfășura primul atelier MERITO – Literație din acest an - 1 oră în urmă
LA MULȚI ANI, SENSEI! - 2 ore în urmă
Catedrala Episcopală din Baia Mare pune dispoziția credincioșilor 10.000 de sticle cu Aghiasma Mare - 4 ore în urmă
Semințe flori și semințe plante: alegeri inspirate pentru grădina ta - 15 ore în urmă
Incendiu la o braserie din Baia Mare - 15 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Oglinda relațiilor noastre – Lecțiile lui Guy Corneau - 19 ore în urmă
Examenul și lucrarea de licență devin obligatorii - în urmă
Scurte îndrumări tipiconale la Praznicul Botezului Domnului - 1 zi în urmă
Iernile copilăriei de altădată erau despre haine tricotate de bunicuțe - 1 zi în urmă
Dr. Călin Man ne spune ce medicamente nu trebuie să lipsească din bagajul de concediu
Pentru a avea un concediu reușit, e bine să nu ignorăm sfaturile medicilor și să punem în bagaje câteva medicamente care ar putea fi de folos în unele situații nedorite de nimeni. Fie că alegem să mergem la mare sau la munte, e bine să ne dotăm corespunzător, spune dr. Călin Man (vezi foto), specialist în medicina de familie.
”La mare, ne confruntăm des cu insolația sau cu arsuri solare. De aceea e bine să avem în vedere medicamente antitermice, antiinflamatoare, creme sau spray-uri care calmează arsurile sau creme care previn aceste probleme, oferind protecție împotriva radiațiilor solare. Totodată, vara apar destul de frecvent și bolile diareice acute cauzate de sursa de apă, de faptul că unele alimente nu sunt ținute la temperaturi optime, dar și de vectorii care transmit infecțiile (muște sau alte insecte). În astfel de situații e bine de avut la îndemână medicamente antidiareice, săruri de rehidratare orală și antispastice pentru durerile abdominale”. Înțepăturile de insecte sunt și acestea destul de frecvente în sezonul vacanțelor, mai ales pentru cei care iubesc drumețiile sau ieșirile la iarbă verde. Pentru aceștia sunt recomandate soluții sau creme (precum fenistil) ce au la bază substanțe antiinflamatoare și care îndepărtează insectele. De asemenea, din trusa ”de prim ajutor” nu trebuie să lipsească medicația antialergică necesară atât în cazul înțepăturilor de insecte, cât și al alergiilor cauzate de diferite plante, fiindcă în astfel de situații există riscul de apariție a șocului anafilactic – e o altă recomandare importantă făcută de dr. Călin Man.