Știința Explorări, învinsă în primul meci pentru locurile 7-8 - 14 minute în urmă
Trupa „Syn Ze Sase Tri” a făcut senzație în Baia Mare - 4 ore în urmă
Bârsana i-a fost leagăn, Maramureșul chemare – Povestea dascălului Petre Lenghel-Izanu - 4 ore în urmă
Proiectul Catehetic „Moștenitorii credinței ortodoxe strămoșești din Dumbrăvița Maramureșului” a ajuns la final - 5 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca – pildă de multă nevoință prin adâncă și nesfârșită pocăință - 5 ore în urmă
„Comoara Iepurașului” îi așteaptă pe cei mici la Satulung - 6 ore în urmă
Târgul de Florii – Meșteri și Meșteșuguri Tradiționale Maramureșene va avea loc în Baia Mare - 7 ore în urmă
Concert de pricesne și muzică religioasă „Din suflet de creștin” - 8 ore în urmă
Casa din Piața Gorki – proză de Marian Ilea (X) - 8 ore în urmă
Se organizează vernisajul expoziției de pictură „Armonii de primăvară” - 9 ore în urmă
În pandemie: Pacienți din Maramureș, Sălaj și Satu Mare au fost tratați în Laboratorul de Radioterapie al SJUBM
Conducerea Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare (SJUBM) informează că Laboratorul de Radioterapie din cadrul unității a funcționat din plin și în perioada stării de urgență, respectiv de alertă. Mai mult, specialiștii unității au preluat o parte din pacienții care nu au avut posibilitatea de a se trata în alte centre de radioterapie din cauza pandemiei cu virusul SARS COV 2.
În perioada 16 martie – 15 iunie în cadrul laboratorului au fost tratați 130 pacienți, dintre care 105 din Maramureș, 20 de pacienți din Satu Mare și 5 din Sălaj. Potrivit medicului șef al Laboratorului de Radioterapie, dr. Constantina Felicia, tipurile cele mai frecvente de cancere de care suferă pacienții care s-au prezentat în perioada mai sus menționată sunt: tumori de sân (30), tumori ale sferei genitale feminine (23), tumori de prostată (16), tumori pulmonare(14), tumori din sfera ORL (13), tumori rectale(11), tumori vezicale (4).
Numărul total de tratamente realizate anul curent, până la 15 iunie, este de 3.832.
„Menționăm că în perioada stării de urgență în laboratorul de radioterapie s-a lucrat din plin preluând o parte din pacienții care nu au avut posibilitatea de a se trata în alte centre de radioterapie din cauza pandemiei cu virusul SARS COV 2”, a precizat dr. Constantina Felicia.