Invitație la mișcare, cu Rica Clopoțica și Asociația „Energia Mișcării” - în urmă
Carla Marchiș de la Clubul de Șah Tinerii Lei Baia Mare, medalie de argint la Campionatele Naționale Școlare „Elisabeta Polihroniade” - 7 minute în urmă
Acțiune de reciclare a brazilor de Crăciun, pentru locuitorii din Baia Mare - 12 ore în urmă
Lansarea cărții „Colenii și istorii personale în satile ardilene”, autor prof. Ioan Buciuman - 13 ore în urmă
Pârtia Olimpică Borșa va fi închisă joi și vineri din cauza condițiile meteo nefavorabile - 13 ore în urmă
Florica Pop din Asuaju de Sus a împlinit 100 de ani - 14 ore în urmă
152 de ani de la nașterea lui IULIU MANIU - în urmă
Vineri seară, de vizionat spectacolul „Căsătoria”, după N.V. Gogol - în urmă
Teodor Perșa din Băiuț (1943-2006) – o viață pe note muzicale - în urmă
Turiști fericiți după o plimbare cu sania, trasă de iapa Karina - în urmă
Informații privind serviciile Ambulatorului Integrat din cadrul Spitalului Județean Baia Mare în contextul epidemiologic actual
În perioada stării de urgență, pentru prevenirea răspândirii infecției cu COVID-19, este foarte important să se respecte măsurile de autoizolare și igienă impuse de autorități.
Dr. Marinel Sergiu Deceanu, medicul coordonator al Ambulatorului Integrat al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare precizează că medicii care își desfășoară activitatea în cadrul Ambulatorului Integrat sunt capabili să ofere pacienților, în această perioadă, consultații la distanță (telefonic, apel video sau e-mail). În acest sens, pacienții cu afecțiuni cronice, care au stare generală bună și care au nevoie de continuarea tratamentului, pot contacta telefonic medicul de specialitate pentru prescrierea rețetei. Rețeta poate ajunge în posesia pacientului în mai multe moduri (e-mail, whatsapp sau poate fi ridicată de la cabinet de orice persoană delegată).
Pacienții care solicită consult sunt sfătuiți să contacteze inițial medicul de specialitate, telefonic, acesta urmând să recomande sau nu prezența la cabinet. Dacă li se recomandă să vină la spital, este obligatoriu să poarte o mască facială. La intrarea în spitalse face triajul epidemiologic, iar pacienții vor completa o declarație pe proprie răspundere, vor fi termometrizați și apoi îndrumați spre cabinet, pentru consult.
Reprezentanții Spitalului Județean vin cu următoarele rugăminți:
- să păstrați distanța minimă de 1,5 m față de o altă persoană în sălile de așteptare;
- să nu veniți însoțiți de o altă persoană dacă nu este cazul (acolo unde se impune, maxim un însoțitor);
- să vă spălați des cu apă și săpun și apoi să vă dezinfectați cu soluție alcoolică.
Dr. Marinel Sergiu Deceanu a mai explicat că pe perioada stării de urgență nu se fac consultări la cerere (fișe auto, fișe port armă, fișă angajare). După încheierea stării de urgență, consulturile se vor relua treptat, fiind obligatorie programarea prealabilă prin telefon sau direct la fișierul Ambulatorului. Se va păstra triajul la intrarea în spital, numărul consultațiilor va crește progresiv în funcție de evoluția epidemiologică și posibilitatea respectării distanțării impuse.