Share
La Spitalul Județean au fost instalate trei corturi pentru triaj epidemiologic

La Spitalul Județean au fost instalate trei corturi pentru triaj epidemiologic

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare lucrează intens și ia toate măsurile necesare pentru a proteja atât pacienții, cât și personalul medical în actualul context epidemiologic. În acest sens, au fost instalate puncte de triaj, care vor funcționa de marți, 17 martie, atât la intrarea în spital, cât și la Unitarea de Primire Urgențe (UPU) a spitalului.

Scopul acestei măsuri este de a departaja bolnavii suspecți de îmbolnăvire cu COVID-19 de cei care ajung la spital fără a prezenta această patologie. Cele trei corturi pentru triajul pacienților sunt departajate astfel: unul la intarea principală în unitatea medicală – pentru bolnavii care vor dori să acceseze serviciile Amblatoriului Integrat și/sau Laboratoarelor (explorări funcționale, analize medicale, radiologie etc.) și două corturi pentru pacienții care se prezintă la Unitatea de Primire Urgențe a spitalului și cei programați pentru internare de zi.

„În fața Unității de Primire Urgențe au fost instalate două corturi. Fiecare persoană va intra, mai întâi, în cortul 1, unde va avea loc o primă evaluare (măsurare temperatură, anchetarea cazului) cu scopul de a identifica persoanele suspecte de îmbolnăvire cu COVID – 19. De aici, în funcție de încadrarea în patologie, fluxul pacienților se va departaja. Persoanele care nu sunt suspecte de COVID-19, vor fi direcționate către specialitățile aferente patologiei, în timp ce persoanele suspecte de îmbolnăvire cu COVID-19 vor intra în cortul 2, unde se vor efectua celelalte etape specifice procedurii de identificare și raportare a cazurilor suspecte. Din cortul 2, în funcție de starea pacienților suspecți de COVID -19, fie se vor direcționa către Spitalul de Boli Infecțioase (urmându-se întocmai regulile privind transportul, în siguranță, al acestor cazuri), fie vor fi duși în camere de izolare special amenajate în cadrul UPU – dacă starea de sănătate a pacienților este foarte gravă și necesită intervenție imediată, care nu permite direcționarea către alt spital (de exemplu, pacienți cu insuficiență respiratorie, cei care necesită intubare etc.)”, a explicat dr. Dan Roman, medic șef UPU-SMURD.

Pe scurt, UPU Baia Mare se împarte în trei secțiuni: triajul realizat în corturi, zona de izolare pentru persoanele suspecte de COVID (care necesită intervenție imediată pentru situații de risc vital) și camerele de urgențe specifice celorlalte situații gestionate și până acum în UPU Baia Mare.

„Stimați pacienți, vă rugăm să ne înțelegeți că se iau toate măsurile necesare pentru a vă proteja pe dumneavoastră. În același timp, facem tot ceea ce putem pentru a proteja și personalul medical, care depune eforturi mari pentru a vă putea veni în sprijin. Avem nevoie de cât mai multe cadre medicale sănătoase, pentru a putea să trateze bolnavii. Fără ajutorul lor, nu vă putem ajuta! Fără ajutorul dumneavoastră, toate eforturile noastre sunt în zadar! Această luptă o putem câștiga doar împreună! Ne bazăm pe responsabilitatea dumneavoastră, de a ne furniza corect și complet toate informațiile și de a respecta întocmai toate recomandările autorităților, spre binele și sănătatea tuturor!”, precizează reprezentanții unității spitalicești.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu