Știința Explorări, învinsă în primul meci pentru locurile 7-8 - 11 minute în urmă
Trupa „Syn Ze Sase Tri” a făcut senzație în Baia Mare - 4 ore în urmă
Bârsana i-a fost leagăn, Maramureșul chemare – Povestea dascălului Petre Lenghel-Izanu - 4 ore în urmă
Proiectul Catehetic „Moștenitorii credinței ortodoxe strămoșești din Dumbrăvița Maramureșului” a ajuns la final - 5 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca – pildă de multă nevoință prin adâncă și nesfârșită pocăință - 5 ore în urmă
„Comoara Iepurașului” îi așteaptă pe cei mici la Satulung - 5 ore în urmă
Târgul de Florii – Meșteri și Meșteșuguri Tradiționale Maramureșene va avea loc în Baia Mare - 7 ore în urmă
Concert de pricesne și muzică religioasă „Din suflet de creștin” - 8 ore în urmă
Casa din Piața Gorki – proză de Marian Ilea (X) - 8 ore în urmă
Se organizează vernisajul expoziției de pictură „Armonii de primăvară” - 9 ore în urmă
La Spitalul Județean Baia Mare, recuperare medicală pentru pacienți și în perioada stării de urgență
Pacienții care au necesitat recuperare după boli neurologice, politraumatisme severe și intervenții ortopedice au fost tratați și în perioada stării de urgență la Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare (SJUBM).
“În perioada 15 martie – 15 mai au fost internați în Secția Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie un număr de 54 pacienți, atât în regim de asigurat prin CAS, cât și cu plată. Aceștia au provenit de pe secțiile Neurologie, Neurochirurgie și Ortopedie, necesitând tratament de recuperare după boli neurologice (centrale și periferice), politraumatisme severe, intervenții ortopedice”, a precizat dr. Sorina Sabo, medic șef secție Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie din cadrul SJUBM.
S-au înregistrat și două cazuri suspecte COVID – 19, care au fost testate conform definiției de caz elaborate de Institutul Național de Sănătate Publică, dar nu au fost confirmate prin metoda RT –PCR.
Pe măsura ce incidența cazurilor de infestare cu virusul SARS – COV 2 a scăzut, Secția Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie a reînceput să preia pacienți cronici cu patologie osteoarticulară degenerativă, sechelari după accidente vasculare cerebrale, traumatisme vertebro-medulare, boala Parkinson, scleroză multiplă, discopatie vertebrală, prin sistemul cunoscut de pacienți, acela al programărilor.
Dr. Sorina Sabo a explicat că “programele de reabilitare individualizate cuprind atât intervenții farmacologice, cât și non-farmacologice specifice specialității de medicină fizică și de recuperare, bazate pe factori fizici, terapeutici și kinetoterapie, precum și interventii de optimizare cognitivă și de terapia limbajului”.