Catedrala Episcopală din Baia Mare pune dispoziția credincioșilor 10.000 de sticle cu Aghiasma Mare - în urmă
Semințe flori și semințe plante: alegeri inspirate pentru grădina ta - 11 ore în urmă
Incendiu la o braserie din Baia Mare - 11 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Oglinda relațiilor noastre – Lecțiile lui Guy Corneau - 15 ore în urmă
Examenul și lucrarea de licență devin obligatorii - în urmă
Scurte îndrumări tipiconale la Praznicul Botezului Domnului - în urmă
Iernile copilăriei de altădată erau despre haine tricotate de bunicuțe - în urmă
Off-road ilegal oprit la Cavnic - în urmă
Excursie pe Creasta Cocoșului în prima zi a noului an - în urmă
Câine accidentat pe pârtie; Salvamontiștii maramureșeni au intervenit imediat - 2 zile în urmă
La Spitalul Județean Baia Mare, recuperare medicală pentru pacienți și în perioada stării de urgență
Pacienții care au necesitat recuperare după boli neurologice, politraumatisme severe și intervenții ortopedice au fost tratați și în perioada stării de urgență la Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare (SJUBM).
“În perioada 15 martie – 15 mai au fost internați în Secția Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie un număr de 54 pacienți, atât în regim de asigurat prin CAS, cât și cu plată. Aceștia au provenit de pe secțiile Neurologie, Neurochirurgie și Ortopedie, necesitând tratament de recuperare după boli neurologice (centrale și periferice), politraumatisme severe, intervenții ortopedice”, a precizat dr. Sorina Sabo, medic șef secție Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie din cadrul SJUBM.
S-au înregistrat și două cazuri suspecte COVID – 19, care au fost testate conform definiției de caz elaborate de Institutul Național de Sănătate Publică, dar nu au fost confirmate prin metoda RT –PCR.
Pe măsura ce incidența cazurilor de infestare cu virusul SARS – COV 2 a scăzut, Secția Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie a reînceput să preia pacienți cronici cu patologie osteoarticulară degenerativă, sechelari după accidente vasculare cerebrale, traumatisme vertebro-medulare, boala Parkinson, scleroză multiplă, discopatie vertebrală, prin sistemul cunoscut de pacienți, acela al programărilor.
Dr. Sorina Sabo a explicat că “programele de reabilitare individualizate cuprind atât intervenții farmacologice, cât și non-farmacologice specifice specialității de medicină fizică și de recuperare, bazate pe factori fizici, terapeutici și kinetoterapie, precum și interventii de optimizare cognitivă și de terapia limbajului”.