Sunteți invitați să descoperiți expozițiile Centrului Cultural Pastoral Sfântul Iosif Mărturisitorul din Sighetu Marmației - 28 minute în urmă
În Maramureș sunt disponibile 94 de locuri de muncă - 29 minute în urmă
Fila manuscrisă religioasă, copiată de Ioniță Voița Suceveanul, datează din anul 1766 - 57 minute în urmă
Băița va avea o bază sportivă modernă - 3 ore în urmă
Maramureșul, vizitat de artistul fotograf francez Charles Fréger - 3 ore în urmă
Pe 10 ianuarie, România sărbătorește ZIUA MATEMATICII, INFORMATICII ȘI ȘTIINȚELOR NATURII - 13 ore în urmă
Festivalul internațional de colinde, datini și obiceiuri de iarnă la ucraineni a ajuns la cea de-a XXXII-a ediție - 14 ore în urmă
Muzică și poezie în Parcul „Grădina Morii” din Sighetu Marmației de Ziua Culturii Naționale - 16 ore în urmă
La Biblioteca Orășenească Borșa se reia șezătoarea săptămânală; Sunt invitate doamnele care îndrăgesc portul popular și arta confecționării lui - 19 ore în urmă
Eveniment cultural de excepție: La Borșa se va organiza Simpozionul „Nicoară Timiș – 100 de ani de la naștere” - în urmă
Noile terapii pentru tratarea leucemiei, prezentate la Spitalul Județean Baia Mare
În 5-6 mai, Spitalul Județean „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a găzduit întâlnirea medicilor hematologi din zona de nord a țării. Acest eveniment este rezultatul colaborării excepționale dintre echipa medicală a secției Hematologie din cadrul Spitalului Județean Baia Mare și echipa medicală a secției Hematologie din cadrul IOCN Cluj-Napoca.
În cadrul acestei colaborări, au fost prezentate colegilor din nordul țării terapiile de tip nou care au făcut revoluție în tratamentul bolnavilor cu leucemie.
„Așa cum a expus Prof. Dr. Zdrenghea Mihnea Tudor, medicul șef al secției Hematologie din cadrul Institutului Oncologic „Prof.Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca, trebuie să ne bucurăm de terapiile țintite și să căutăm resurse pentru deschiderea în cel mai scurt timp a Secției de Transplant de celule stem la IOCN Cluj-Napoca.
Scopul acestor prezentări a fost realizarea unor liste comune cu pacienți tratați în nordul țării, care să beneficieze de transplantul de celule stem în funcție de prioritățile prestabilite în comun și de profilul fiecărui bolnav.
În prezent, bolnavii beneficiază de transplant de celule stem, la Institutul Clinic Fundeni, iar pentru unele leucemii, puține, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș. Din păcate, drumul lung până la Institutul Clinic Fundeni este o povară greu de suportat, atât pentru bolnavi, cât și pentru aparținători.
Hematologia este un domeniu privilegiat, datorită progreselor uriașe din ultimii ani. În fiecare an apar molecule noi, iar schimbarea criteriilor de diagnostic și strategiile de terapie au ca obiectiv îmbunătățirea continuă a serviciilor de îngrijire și a rezultatelor în tratamentul pacienților.
Ne dorim ca punerea în funcțiune a Secției de Transplant de celule stem de la Cluj-Napoca să fie un model de succes, datorat pe deoparte inovațiilor, dar și colaborării strânse între echipele de medici. Esențial este tipizarea corectă a fiecărei leucemii și dorința comună pentru strategia corectă și coerentă”, informează manager George Alexandru Oros.