Share
Nuca, alimentul nutritiv al toamnei

Nuca, alimentul nutritiv al toamnei

Toamna ne răsfață din plin cu fructe și legume din abundență, oferindu-ne vitaminele de care organismele noastre au atâta nevoie. Nucile sunt cunoscute pentru grăsimile lor sănătoase, dar au o mulțime de alte beneficii pentru sănătate. Ele sunt considerate un superaliment datorită numeroaselor beneficii pentru sănătate, incluzând susținerea sănătății inimii, îmbunătățirea funcției cerebrale și sprijinirea unui sistem imunitar puternic. Sunt o sursă bună de acizi grași omega-3 și fibre, fiind fructe deosebit de calorice. Ele sunt bogate în potasiu, fosfor, cupru, magneziu, vitamine, săruri minerale, diferite uleiuri volatile, materii grase şi celuloză. Toate acestea fac din nuci un complement nutritiv de calitate, chiar în cazul în care sunt consumate în cantităţi mici (25-50 g/zi).

Nucile sunt un deliciu, atât ca gustare rapidă, cât și în prăjituri. Având textura crocantă și un gust delicios, acesta e motivul pentru care poate fi inclusă în aproape orice rețetă: prăjituri, biscuiți, cereale, batoane energizante, pâini, salate, unturi și multe altele. Dă savoare umpluturii de cozonac, îmbunătățește metabolismul și reduce colesterolul din corp. Atunci când sunt consumate în cantități potrivite, nucile contribuie la scăderea în greutate. Nucile au și proprietăți anti-inflamatorii, ajută intelectul (sunt simbolul inteligenței), îmbunătățesc fertilitatea masculină și sănătatea oaselor. Aportul mare de vitamine B e extrem de benefic femeilor însărcinate în creșterea armonioasă a fătului.

Lăcrimioara ZOTA 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu