Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Liniștea care construiește încredere - 2 ore în urmă
În Ruscova se organizează „An Nou pe rit vechi” - 3 ore în urmă
În Târgu Lăpuș se va construi o creșă - 4 ore în urmă
Cum va fi marcată Ziua Culturii Naționale la Facultatea de Litere din Baia Mare - 4 ore în urmă
Artistul Florin Ștefan va susține un recital deosebit de nai la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» - 4 ore în urmă
Salvamont Maramureş recomandă turiștilor o atenţie sporită pe domeniile schiabile - 4 ore în urmă
Vize anuale obținute pe loc, pe raza municipiului Baia Mare - 7 ore în urmă
Aeroportul din Cluj Napoca a introdus o nouă destinație - 7 ore în urmă
Prima întâlnire din 2025 a membrilor Cenaclului Scriitorilor din Maramureș - 8 ore în urmă
Sunteți invitați să descoperiți expozițiile Centrului Cultural Pastoral Sfântul Iosif Mărturisitorul din Sighetu Marmației - 9 ore în urmă
Oftalmologii Spitalului Județean Baia Mare vin în sprijinul pacienților cu informații de specialitate
Conducerea Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare (SJUBM), cu sprijinul medicilor care activează în cadrul unității sanitare, a demarat o acțiune de informare a pacienților în actualul context epidemiologic. Mai exact, aceștia transmit recomandări de specialitate pentru diverse patologii medicale, privind conduita pacienților și a personalul nostru medical, măsuri interne adoptate pentru creșterea nivelului de siguranță și alte aspecte specifice.
Pentru început, oftalmologii SJUBM vin în sprijinul pacienților cu informații de specialitate:
„Există studii care demonstrează că infecția cu COVID 19 poate provoca conjunctivită foliculară, ușor de confundat cu alte cauze de conjunctivită virală și care poate avea ca și cale de transmitere contactul aerosolilor infectați cu conjunctivă. Deși conjunctivita poate să apară la pacienții infectați, acesta este un eveniment neobișnuit și alte forme de conjunctivită sunt mai probabile.
Având în vedere starea de urgență și ținând cont de ghidurile AAO (American Academy of Ophtalmology) este recomandată amânarea consultațiilor/intervențiilor chirurgicale în regim ambulator, reprogramarea pacienților cu probleme oftalmologice non-urgente și evitarea utilizării echipamentelor medicale care nu pot fi sterilizate/dezinfectate în mod corespunzător, cum ar fi aparatele de câmp vizual, tonometre cu contact. Pentru cazurile non – urgențe oftalmologice se recomandă contactarea medicului de familie sau a serviciilor telemedicale (telefon, online).
Pentru urgențele oftalmologice, în vederea minimalizării riscului transmisiei, se asigură echipamentul de protecție personalului medical, masca pentru pacient, scut de protecție la biomicroscop, pacientul/medicul comunică verbal cât mai puțin datorită specificului consultului oftalmologic, care presupune distanța foarte mică în timpul examinării”, transmite dr. Doina Chirilă, medic șef Compartiment Oftalmologie din cadrul Spitalului Județean Baia Mare.