Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Liniștea care construiește încredere - 1 oră în urmă
În Ruscova se organizează „An Nou pe rit vechi” - 3 ore în urmă
În Târgu Lăpuș se va construi o creșă - 4 ore în urmă
Cum va fi marcată Ziua Culturii Naționale la Facultatea de Litere din Baia Mare - 4 ore în urmă
Artistul Florin Ștefan va susține un recital deosebit de nai la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» - 4 ore în urmă
Salvamont Maramureş recomandă turiștilor o atenţie sporită pe domeniile schiabile - 4 ore în urmă
Vize anuale obținute pe loc, pe raza municipiului Baia Mare - 7 ore în urmă
Aeroportul din Cluj Napoca a introdus o nouă destinație - 7 ore în urmă
Prima întâlnire din 2025 a membrilor Cenaclului Scriitorilor din Maramureș - 8 ore în urmă
Sunteți invitați să descoperiți expozițiile Centrului Cultural Pastoral Sfântul Iosif Mărturisitorul din Sighetu Marmației - 8 ore în urmă
OMS, un nou avertisment: Acest virus ne va însoți „mult timp”
Lumea este departe de a scăpa de noul coronavirus, care a ucis peste 180.000 de oameni, a avertizat miercuri directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, relatează Agerpres.
„Mai avem un drum lung de parcurs. Acest virus ne va însoţi mult timp”, a atras atenţia Tedros Adhanom Ghebreyesus într-o conferinţă de presă online transmisă de la sediul agenţiei ONU din Geneva.
„Majoritatea ţărilor se află încă în primele etape ale epidemiilor lor, iar unele, care au fost afectate devreme în cadrul pandemiei, încep să observe o reapariție a cazurilor”, a adăugat oficialul.
OMS, intens criticată de Statele Unite pentru gestionarea epidemiei COVID-19, a alertat „la momentul potrivit” cu privire la situaţiile de urgenţă internaţională la adresa sănătăţii, s-a apărat directorul organizaţiei. „Am declarat urgenţă la momentul potrivit”, la 30 ianuarie, „iar restul lumii a avut suficient timp pentru a se pregăti”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus răspunzând unei întrebări primite în cadrul conferinţei.
SUA, care au înregistrat primul deces cauzat de coronavirus la sfârşitul lunii februarie, este cea mai afectată ţară, atât din punct de vedere al numărului de decese, cât şi de cazuri, dar Europa rămâne cea mai afectată regiune, cu peste 110.500 de decese.
„Multe din epidemiile din Europa de Vest par să fie stabile sau în scădere”, dar „constatăm tendinţe ascendente îngrijorătoare în Africa, America Centrală şi de Sud şi în Europa de Est”, a afirmat directorul OMS. „Unul dintre cele mai mari pericole cu care ne confruntăm astăzi este indulgenţa” în faţa pandemiei, a adăugat el, subliniind că „primele elemente indică faptul că cea mai mare parte a populaţiei lumii rămâne susceptibilă” de a fi infectată cu noul coronavirus.
Avertismentul său survine în timp ce OMS este aspru criticată de Statele Unite, care o acuză că a gestionat greşit pandemia de coronavirus. Washingtonul acuză în special organizaţia internaţională că nu a avertizat la timp asupra pericolului, pentru a nu deranja Beijingul.