Târg în Sat: Sărbătoare și meșteșug la Casa din Vale Breb - 19 secunde în urmă
Copiii prezenți la atelierul „Șezătoare în Postul Mare” au învățat despre rochia de Rogoz, dar și despre pieptarul înfundat specific zonei Lăpușului - 17 minute în urmă
Locuri de muncă pentru cei care vor să lucreze în Spațiul Economic European - 25 minute în urmă
Centrul Rezidențial „Bunul Samarinean” din Coroieni are un nou director - 1 oră în urmă
Justiția taie, populiștii cad. Cine urmează? - 2 ore în urmă
Români la Campionatul Mondial al măcelarilor de la Paris - 2 ore în urmă
La mulți ani, Jandarmeria Română! - 2 ore în urmă
Se pun în vânzare online biletele pentru meciul ”tricolorilor” cu Austria - 13 ore în urmă
Coșmar pe stadion: Copii bătuți și amenințați cu moartea după derby-ul clujean - 14 ore în urmă
S-a stins Val Kilmer, actorul cu roluri memorabile în ”Top Gun”, ”The Doors” și ”Batman Forever” - 16 ore în urmă
Peste 500 de persoane din Maramureș au beneficiat de Campania „Sănătate pentru sate”
Campania „Sănătate pentru sate” este organizată cu sprijinul voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale. În perioada 14-19 iulie 2024 s-au desfășurat noi acțiuni în județul nostru.
530 de persoane din Rozavlea, Săliștea de Sus, Moisei, Borșa, Săcel, Dragomirești, Vișeul de Sus și Leordina au fost consultate gratuit, de medici specialiști în diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, cardiologie, gastroenterologie, oftalmologie, urologie, psihiatrie adulți, psihiatrie pediatrică, ortopedie, pneumologie, ORL, chirurgie generală, medicină internă, nefrologie, pediatrie și ginecologie. Pe lângă aceste consultații, pacienții au beneficiat de investigații EKG și ecografii. În cadrul acestei campanii s-a desfășurat și cea de „Prevenire și depistare a cancerului de col uterin” în cadrul căreia mai multor femei li s-a efectuat gratuit testul Babeș-Papanicolau.
O zi a fost rezervată campaniei de Prevenire și Educație pentru Sănătate. De aceasta au beneficiat 100 de elevi, care au participat la cursuri interactive în care le-au fost oferite noțiuni despre nutriție, igiena corporală și orală, gestionarea bullying-ului, dar și tehnici de acordare a primului ajutor. Campania de prevenție și educație pentru sănătate are ca scop reducerea cazurilor de îmbolnăvire prin creșterea calității vieții, în special în zonele rurale.
Campania „Sănătate pentru Sate” se desfășoară în baza unui protocol încheiat in anul 2015 între Patriarhia Română și Ministerul Sănătății. Campania a ajuns pentru a doua oară în județul Maramureș.
Lăcrimioara ZOTA