181 ani de la nașterea Reginei Elisabeta a României, poetă, eseistă și scriitoare - 3 ore în urmă
Amenzi mai mari, dar și noi drepturi pentru șoferi, în anul 2025 - 5 ore în urmă
Agentul de poliție rănit în accidentul de la Borșa are nevoie urgentă de sânge - 8 ore în urmă
Programul de vizitare a Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet, în aceste zile - 9 ore în urmă
Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 1 zi în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 1 zi în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 1 zi în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 1 zi în urmă
PREMIERĂ LA SPITALUL JUDEȚEAN. Operație ce combină tehnica laparoscopică și cea endoscopică
O operație inedită a fost realizată cu succes în ultima zi de februarie, de o echipă de medici de la Spitalul Județean de Urgență ”dr. Constantin Opriș” Baia Mare, beneficiară fiind o pacienta în vârstă, care ar fi suportat foarte greu o operație clasică.
”Am reușit prima rezecție de polipi colonici prin tehnici combinate: laparoscopică și endoscopică. Și asta numai pentru că împreună cu doamnele doctor Codruta Rațiu (din compartimentul de Gastroenterologie) și Adriana Stoicovici (ATI) am făcut cea mai grozavă echipă” (vezi foto) – a scris pe o rețea de socializare chirurgul Mihaela Leșe, medic primar de chirurgie generală și medicul coordonator al Blocului Operator.
”A fost o operație de polipi de dimensiuni mari. S-a intervenit chirurgical, laparoscopic, ajutată fiind de specialistul gastroenterolog care a efectuat endoscopia, pentru a ne ajuta să facem incizia acolo unde erau localizați polipii” – a explicat dr. Leșe. Ea a spus că este prima intervenție de acest gen pe care a efectuat-o și că sunt puține centre medicale din țară unde se realizează astfel de operații. ”E nevoie de un antrenament foarte bun în chirurgia laparoscopică și, în plus, sunt necesare dotări tehnice de performanță și în laparoscopie și în gastroenterologie” – a adăugat chirurgul.