Trupa „Syn Ze Sase Tri” a făcut senzație în Baia Mare - 2 ore în urmă
Bârsana i-a fost leagăn, Maramureșul chemare – Povestea dascălului Petre Lenghel-Izanu - 2 ore în urmă
Proiectul Catehetic „Moștenitorii credinței ortodoxe strămoșești din Dumbrăvița Maramureșului” a ajuns la final - 2 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca – pildă de multă nevoință prin adâncă și nesfârșită pocăință - 3 ore în urmă
„Comoara Iepurașului” îi așteaptă pe cei mici la Satulung - 3 ore în urmă
Târgul de Florii – Meșteri și Meșteșuguri Tradiționale Maramureșene va avea loc în Baia Mare - 5 ore în urmă
Concert de pricesne și muzică religioasă „Din suflet de creștin” - 6 ore în urmă
Casa din Piața Gorki – proză de Marian Ilea (X) - 6 ore în urmă
Se organizează vernisajul expoziției de pictură „Armonii de primăvară” - 7 ore în urmă
Actor, regizor și realizator de emisiuni, la o dublă lansare de carte - 8 ore în urmă
Primul britanic vaccinat împotriva COVID-19 este o femeie de 90 de ani: Este „un privilegiu”
Margaret Keenan, o femeie în vârstă de 90 de ani, este prima persoană din lume vaccinată anti-COVID în cadrul unei campanii naționale, în afara condițiilor de testare, a transmis BBC marți dimineață.
Marți a început campania națională de vaccinare anti-coronavirus din Marea Britanie, iar prima persoană care a primit doza de vaccin este o femeie de 90 de ani.
Margaret Keenan a primit vaccinul Pfizer/BioNtech. Ea locuiește în Coventry, dar este originară din Eniniskillen, Irlanda de Nord, și a fost vaccinată de către asistenta medicală May Parsons la Spitalul Universitar al orașului, la 6.31 dimineața.
Ea a spus că a fi prima persoană vaccinată este „un privilegiu” și cel mai bun cadou de naștere pe care l-ar putea dori, deoarece ar însemna că ar putea petrece timp cu familia și prietenii de Anul Nou, după ce a fost singură în cea mai mare parte a anului.
Margaret Keenan i-a sfătuit și pe ceilalți să se vaccineze: „Dacă eu pot la 90 de ani, și voi puteți.”
Marea Britanie a fost prima țară din lume care a aprobat folosirea vaccinului coronavirus Pfizer/BioNTech pe scară largă, comandând 40 de milioane de doze – suficient pentru a vaccina 20 de milioane de oameni, în primă fază.
Vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech a fost aprobat de urgență la începutul lunii decembrie, de autoritățile britanice. Ministrul Sănătății, Matt Hancock, a declarat săptămâna trecută că prima zi din campania de vaccinare marchează un moment istoric, numind-o „Ziua Victoriei”.
Restricţiile privind manipularea acestui vaccin, care trebuie depozitat la o temperatură de -70 de grade Celsius, reprezintă provocări logistice, au subliniat autorităţile sanitare. Vaccinul trebuie transportat de o companie specializată, iar decongelarea dozelor durează mai multe ore.
Potrivit unor publicaţii britanice, regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 94 de ani, şi soţul acesteia, prinţul Philip, de 99 de ani, vor fi vaccinaţi în curând, Mail on Sunday afirmând că aceştia plănuiesc să anunţe în mod public momentul imunizării pentru a „încuraja populaţia să se vaccineze”, autorităţile temându-se că militanţii anti-vaccin ar putea răspândi îndoieli în rândul populaţiei.
Sursa – digi24.ro