Târg în Sat: Sărbătoare și meșteșug la Casa din Vale Breb - 2 minute în urmă
Copiii prezenți la atelierul „Șezătoare în Postul Mare” au învățat despre rochia de Rogoz, dar și despre pieptarul înfundat specific zonei Lăpușului - 19 minute în urmă
Locuri de muncă pentru cei care vor să lucreze în Spațiul Economic European - 27 minute în urmă
Centrul Rezidențial „Bunul Samarinean” din Coroieni are un nou director - 1 oră în urmă
Justiția taie, populiștii cad. Cine urmează? - 2 ore în urmă
Români la Campionatul Mondial al măcelarilor de la Paris - 2 ore în urmă
La mulți ani, Jandarmeria Română! - 2 ore în urmă
Se pun în vânzare online biletele pentru meciul ”tricolorilor” cu Austria - 13 ore în urmă
Coșmar pe stadion: Copii bătuți și amenințați cu moartea după derby-ul clujean - 14 ore în urmă
S-a stins Val Kilmer, actorul cu roluri memorabile în ”Top Gun”, ”The Doors” și ”Batman Forever” - 16 ore în urmă
Proiect de lege: Medicamentele contraceptive vor putea fi prescrise și persoanelor neasigurate
Un proiect de lege vizează modificarea mai multor acte normativ din domeniul sănătății, inclusiv a Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.
În prezent, serviciile de planificare familială pot fi acordate atât persoanelor asigurate, cât și celor neasigurate, dar legislația nu prevede și acordarea unei prescripții pentru medicamente contraceptive hormonale. Astfel, autoritățile vor să modifice Legea nr. 95/2006 în acest sens.
Practic, legea va permite ca medicamentele contraceptive hormonale să poată fi incluse în lista medicamentelor care de care beneficiază asigurații cu și fără contribuție personală. Astfel, vor putea fi prescrise și eliberate unor categorii de persoane, indiferent dacă sunt sau nu asigurate. Categoriile de persoane ce pot beneficia de această măsură trebuie stabilite, prin ordin, de către MS.
De asemenea, viitoarea ordonanță va ușura deschiderea centrelor de permanență care permit accesul la medicina primară, mai ales în mediul rural sau zonele izolate. Astfel, înființarea centrelor de permanență va necesita doar aprobarea prealabilă a MS, nu și un ordin ce trebuie publicat în Monitorul Oficial pentru a se putea aplica, arată Avocatnet.ro.
Totdată, având în vedere încetarea pandemiei de COVID-19, se propune eliminarea investigațiilor necesare monitorizării pacienților diagnosticați cu COVID-19, după externarea din spital sau după încetarea perioadei de izolare, din categoria investigațiilor tip “Monitor”.
Pentru a intra în vigoare, proiectul de OUG trebuie adoptat în Guvern și publicat în Monitorul Oficial.