Aducere aminte: Gravura în sticlă, ridicată la nivel de artă la fabrica din Fărcașa - 12 ore în urmă
Povestea bisericii maramureșene din Limours, unică în Franța - 12 ore în urmă
De vorbă cu talentata Oana Năsui: „Muzica este pentru mine mai mult decât o pasiune; este un mod de a mă exprima, de a crea conexiuni și de a aduce bucurie celor din jur” - 12 ore în urmă
Ansamblul „Transilvania” pregătește noi surprize; Un spectacol aniversar unic va avea loc în luna martie - 15 ore în urmă
Programul ierarhilor în această duminică - 17 ore în urmă
Peste 83.000 de copii beneficiază de alocația de stat în județul Maramureș - 17 ore în urmă
Proteza dentară a lui Petro Petroffski – proză scurtă de Marian Ilea - 18 ore în urmă
Lume multă la Cavnic; Ce trebuie să știți dacă aveți de gând să mergeți zilele acestea la zăpadă - 19 ore în urmă
La Liceul Teoretic „Petru Rareș” Târgu Lăpuș se va desfășura primul atelier MERITO – Literație din acest an - în urmă
LA MULȚI ANI, SENSEI! - în urmă
Proiect de lege: pacienții vor avea dreptul la „terapia durerii”
Practic, pacienții vor avea dreptul la servicii medicale pentru terapia durerii, dacă Parlamentul va aproba acest proiect de lege. Legea sănătății va fi modificată în acest sens, astfel încât să fie introdus și dreptul pacientului la acest tip de servicii medicale.
Mai precis, prin modificarea legii se va stabili că asigurații au dreptul la servicii medicale pentru vindecarea bolii, pentru prevenirea complicațiilor ei, pentru recuperarea după boală și pentru terapia durerii.
„Serviciile medicale pentru terapia durerii reprezintă ansamblul de servicii medicale de diagnosticare, tratament și monitorizare a pacienților de toate vârstele, copii sau adulți, cu dureri acute sau cronice, având ca scop îmbunătățirea calității vieții acestora prin controlul sau înlăturarea durerii”, după cum sunt definite în document.
De asemenea, în același proiect este definită durerea ca „experiența senzorială și emoțională neplăcută, ce este asociată cu o leziune tisulară reală sau potențială ori asemănătoare cu cea cu care este asociată.”
Potrivit inițiatorilor, „durerea alterează calitatea vieții, îl trimite pe om la medic și trebuie să facă obiectul tratamentului. În acest scop, este necesară aplicarea bunei practici internaționale cu privire la terapia durerii în legislația românească.”