Asociația ”Sub Stejar” și demersul său de combatere a fenomenului bullying - 38 minute în urmă
CSM Sighet, trei victorii din trei meciuri în play-out - 3 ore în urmă
Invitație la un atelier de… ”mărgelit” - 4 ore în urmă
Efectul promoțiilor și al campaniilor de publicitate în cazinouri - 7 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Copilul bun care nu a fost știut (m-a inspirat filmul „Adolescence”) - 8 ore în urmă
Baia Mare, în centrul unui scandal național - 8 ore în urmă
O zi neagră pentru cei mai bogați oameni ai planetei - 9 ore în urmă
Copiii Centrului de zi al Asociației Pirita Children au participat la proiectul „Plantează o FLOARE, sădește un POM, fă-ți datoria de om” - 9 ore în urmă
Concert de pricesne și muzică religioasă la Seini - 9 ore în urmă
„Cântați, Domnului, cântați”: La Sighetu Marmației va avea loc a IV-a ediție a Festivalului concurs de cântări religioase - 9 ore în urmă
Proiect de lege: pacienții vor avea dreptul la „terapia durerii”
Practic, pacienții vor avea dreptul la servicii medicale pentru terapia durerii, dacă Parlamentul va aproba acest proiect de lege. Legea sănătății va fi modificată în acest sens, astfel încât să fie introdus și dreptul pacientului la acest tip de servicii medicale.
Mai precis, prin modificarea legii se va stabili că asigurații au dreptul la servicii medicale pentru vindecarea bolii, pentru prevenirea complicațiilor ei, pentru recuperarea după boală și pentru terapia durerii.
„Serviciile medicale pentru terapia durerii reprezintă ansamblul de servicii medicale de diagnosticare, tratament și monitorizare a pacienților de toate vârstele, copii sau adulți, cu dureri acute sau cronice, având ca scop îmbunătățirea calității vieții acestora prin controlul sau înlăturarea durerii”, după cum sunt definite în document.
De asemenea, în același proiect este definită durerea ca „experiența senzorială și emoțională neplăcută, ce este asociată cu o leziune tisulară reală sau potențială ori asemănătoare cu cea cu care este asociată.”
Potrivit inițiatorilor, „durerea alterează calitatea vieții, îl trimite pe om la medic și trebuie să facă obiectul tratamentului. În acest scop, este necesară aplicarea bunei practici internaționale cu privire la terapia durerii în legislația românească.”