Victoria Darvai – prima interpretă profesionistă din nordul țării - 3 ore în urmă
Îndrăgitele artiste Suzana și Daciana Vlad au primit butonul de argint pentru numărul mare de abonați de Youtube - 5 ore în urmă
Prof. dr. Ioan Dorel Todea, despre Hollósy Simon și fondatorii „Școlii de Pictură Băimărene” - 9 ore în urmă
La Borșa: Schi nocturn gratuit pentru localnici și turiști - 9 ore în urmă
La Șuior se deschide oficial sezonul de schi - 9 ore în urmă
Voluntarii de la Crucea Roșie-Filiala Maramureș au adus bucurie de sărbători, în casele multor familii din mediul rural - 12 ore în urmă
Subvenții APIA pentru crescătorii de vaci de lapte, în anul 2025 - 13 ore în urmă
Îndrăgita crainică TV Sanda Țăranu împlinește 86 de ani - 13 ore în urmă
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Sfântul Ioan Botezătorul - 14 ore în urmă
Praznicul Botezului Domnului la Catedrala Episcopală din Baia Mare - 15 ore în urmă
Riscuri de depresie din pricina calculatorului
Adolescentele au un risc mult mai mare în comparaţie cu băieţii de a manifesta simptome depresive asociate cu utilizarea reţelelor de socializare, a anunţat o echipă de oameni de ştiinţă britanici. Hărţuirea în mediul online şi tulburările de somn, dar şi o părere negativă cu privire la propriul corp şi afectarea stimei de sine sunt principalele cauze, potrivit studiului citat de Reuters, relevă Agerpes.
Cercetătorii au analizat date prelevate de la aproape 11.000 de tineri din Marea Britanie şi au concluzionat că fetele de 14 ani utilizau în mod intens social media, două cincimi dintre acestea fiind active peste trei ore pe zi pe aceste platforme, în comparaţie cu o cincime dintre băieţi.
Studiul a relevat totodată că 12% dintre utilizatorii mai puţin frecvenţi ai reţelelor de socializare şi 38% dintre împătimiţii acestor platforme (peste cinci ore pe zi) prezentau semne mai severe de depresie.
Când cercetătorii au analizat procesele care ar putea sta la baza asocierii între utilizarea social media şi depresie, au descoperit că 40% dintre fete şi 25% dintre băieţi se confruntaseră cu hărţuirea în mediul online şi cu fenomenul de cyberbullying.
Tulburările de somn au fost raportate de 40% dintre fete şi de 28% dintre băieţi. Anxietatea şi somnul de slabă calitate sunt asociate cu depresia, notează Reuters.