Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Copilul bun care nu a fost știut (m-a inspirat filmul „Adolescence”) - 1 minut în urmă
Baia Mare, în centrul unui scandal național - 48 minute în urmă
O zi neagră pentru cei mai bogați oameni ai planetei - 1 oră în urmă
Copiii Centrului de zi al Asociației Pirita Children au participat la proiectul „Plantează o FLOARE, sădește un POM, fă-ți datoria de om” - 1 oră în urmă
Concert de pricesne și muzică religioasă la Seini - 2 ore în urmă
„Cântați, Domnului, cântați”: La Sighetu Marmației va avea loc a IV-a ediție a Festivalului concurs de cântări religioase - 2 ore în urmă
Când omul sfințește locul - 4 ore în urmă
Atelier de încondeiat ouă la Centrul de informare turistică din Sarasău - 6 ore în urmă
Bărbat în stare gravă după ce a fost prins sub un mal de pământ surpat - 6 ore în urmă
Teatrul Ararat Baia Mare va prezenta spectacolul „Gunoierul” la Festivalul Internațional de Satiră și Umor „Mărul de aur” de la Bistrița - 6 ore în urmă
Se mai adaugă încă 7 substanțe psihoactive pe lista celor interzise
Noi substanțe psihoactive vor figura pe lista celor deja interzise, prin Legea nr.143/2000.
Din primăvara anului trecut, mai precis din martie 2023, în Comisia Națiunilor Unite privind stupefiantele (CND), statele membre au votat în unanimitate punerea sub control la nivel international, a încă 7 substanțe psihoactive/medicamente.
– 2- methyl-AP-237
– etazene
– etonitazepye
– protonitazene
– ADB-BUTINACA
-alpha-PiHP
– 3 methylmethcathinone- deja inclusă în Legea 77/2023 pentru completarea Legii 143/2000, cu denumirea de 3MMC
Analiza critică preliminară cu privire la substanțele puse sub control internațional a fost realizată în cadrul celei de-a 45-a reuniuni a Comitetului de Experți, în Domeniul Dependenței de Droguri, al Organizației Mondiale a Sănătății.
Ministerul Afacerilor Interne a lansat, în dezbatere publică, un proiect în acest sens.
Statistici realizate la sfârșitul anului 2023, ne arată că vârsta consumatorilor de droguri, în România, a scăzut la 10-11 ani.
Traficul de droguri a cunoscut o creștere, țara noastră fiind o zonă de tranzit pentru droguri sintetice, din vestul Europei, spre Orientul Mijlociu, a transmis Ministerul de Interne, prin ministrul Cătălin Predoiu, marți, 6 februarie, în Parlament.
Anul trecut, autoritățile române au modificat pedepsele pentru traficanții de droguri, mărindu-le de la 2-7 ani, la 3-10 ani.
Pe agenda Legislativului se află un proiect de lege care are în vedere majorarea pedepselor cu închisoarea și pentru consumatorii de droguri.
Lăcrimioara ZOTA