Asociația ”Sub Stejar” și demersul său de combatere a fenomenului bullying - 3 ore în urmă
CSM Sighet, trei victorii din trei meciuri în play-out - 5 ore în urmă
Invitație la un atelier de… ”mărgelit” - 6 ore în urmă
Efectul promoțiilor și al campaniilor de publicitate în cazinouri - 9 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Copilul bun care nu a fost știut (m-a inspirat filmul „Adolescence”) - 10 ore în urmă
Baia Mare, în centrul unui scandal național - 10 ore în urmă
O zi neagră pentru cei mai bogați oameni ai planetei - 11 ore în urmă
Copiii Centrului de zi al Asociației Pirita Children au participat la proiectul „Plantează o FLOARE, sădește un POM, fă-ți datoria de om” - 11 ore în urmă
Concert de pricesne și muzică religioasă la Seini - 11 ore în urmă
„Cântați, Domnului, cântați”: La Sighetu Marmației va avea loc a IV-a ediție a Festivalului concurs de cântări religioase - 12 ore în urmă
Un medic de la Spitalul Județean Baia Mare reprezintă România la al IX-lea Campionat Național de Salvare și Descarcerare din Portugalia
România este reprezentată de Dr. Dacian Juca de la Spitalul Județean Baia Mare la al IX-lea Campionat Național de Salvare și Descarcerare din Portugalia.
„La invitația colegilor din Portugalia, Organizația Națională a Serviciilor de Urgență Portugheze (A.N.S.D), colegul nostru Dr. Juca Dacian, medicul șef UPU-SMURD din cadrul SJUBM, și Mark Brennan, Irlanda, au fost prezenți în calitate de arbitri internaționali la Campionatul Național de Salvare si Descarcerare, desfășurat în Portugalia.
Acest eveniment a oferit tuturor participanților o experiență captivantă, care a pus la încercare abilitățile de a rezolva scenarii de traumă și de descarcerare. Scenariile au fost pregătite cu mare rigoare și detaliu cu scopul de a ajunge cât mai aproape de realitate, ceea ce înseamnă că acestea sunt teste solicitante ce au pus la încercare toți profesioniștii implicați.
Împărțiți în echipe formate din salvatori (Trauma) si cei de la descarcerare (Extrication), cei aproximativ 150 de participanți înscriși la aceste teste, au rezolvat mai multe scenarii: cu o victimă, cu mai multe victime, toate cu grade ridicate de complexitate si dificultate.
Echipele care au participat la acest eveniment au fost evaluate de supervizori, printre care și dr. Juca Dacian, evaluator internațional al World Rescue Organisation (WRO) și instructor internațional pe resuscitare și traumă avansată” – informează manager George Alexandru Oros.
Dr. Juca Dacian are atestatul de instructor european pe traumă și pe suport vital avansat, resuscitare avansată, și nu este la primul eveniment de acest fel. În anul 2022 a participat în calitate de evaluator la World Rescue Challenge, Luxemburg.
Este, de asemenea, unul din cei șase evaluatori din România care pot acorda diplome europene de medicină de urgență și unul dintre organizatorii taberei pentru studenții la medicină MASH, care are loc în Munții Apuseni, în prima săptămână din august. În toamnă ne va reprezenta cu mândrie la evenimentul World Rescue Challenge 2023, Lanzarote (Spania).
Aceste momente nu sunt doar pentru împărtășirea cunoștințelor între evaluator, participanți, ci și pentru demonstrarea abordărilor, tehnicilor profesioniștilor în fața diferitelor scenarii. Evenimentul a deschis noi oportunități pentru îmbunătățirea medicinei de urgență.
„Odată cu acest eveniment se recunoaște valoarea si potențialul serviciilor medicale din cadrul SJUBM, deschizându-se și o punte de legătură cu Serviciile Medicale de Urgență din Portugalia”, se mai precizează pe pagina spitalului.