Editorialul de miercuri: Remember printre scriitori - 2 ore în urmă
Băiuțeni pe Himalaya – cultul pentru munte - 3 ore în urmă
Școala profesională Fărcașa a fost dotată cu echipamente moderne și mobilier nou - 3 ore în urmă
Echipamente moderne pentru secția de recuperare medicală, medicină fizică și balneologie din cadrul Spitalului Județean Baia Mare - 4 ore în urmă
Gică Hagi – Legenda eternă a fotbalului românesc împlinește 60 de ani - 4 ore în urmă
Muzeul de Mineralogie Baia Mare vă invită să participați la lansarea oficială a expoziției interactive „Muzeul virtual” - 5 ore în urmă
5 Februarie – Maramureșul onorează ,,Asociațiunea pentru Cultura Românilor” - 5 ore în urmă
Ianuarie a fost o lună „de foc” pentru Salvamont Maramureș; Viața a 140 de persoane a fost salvată prin curajul lor - 5 ore în urmă
Sprijin financiar pentru agricultori - 5 ore în urmă
Simona Halep își încheie cariera legendară - 5 ore în urmă
Un pas înapoi?!: Premierul Cîțu a abrogat ordinul Ministerului Sănătății privind noile criterii de carantinare
Ordinul privind noile criterii de carantinare semnat de Andreea Moldovan, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății și publicat marți în Monitorul Oficial, a fost abrogat miercuri seara de premierul Florin Cîțu.
După ce a fost numit interimar la Ministerul Sănătății, Florin Cîțu a revocat ordinul MS care a pornit o întreagă vâlvă în lumea politică în ultimele 24 de ore, iar miercuri seara decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.
„Ordinul Ministrului Sănătății nr. 506/2021 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului Sănătății nr. 1.309/2020 privind modalitatea de aplicare a măsurilor de prevenire și limitare a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, publicat în Monitorul Oficial al României, partea 1, nr. 382, din 13 aprilie 2021, se abrogă”, scrie în Monitorul Oficial al României.
Ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, de la care a izbucnit scandalul ce a dus la demiterea sa și a ministrului Sănătății, Vlad Voiculesu, introducea noi criterii pentru carantinarea localităților, respectiv nivelul de testare pentru COVID, rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI.
Documentul introducea un punctaj pe baza unei grile. Municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori ar puteau intra în carantină, potrivit ordinului, dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă au minimum 70 de puncte. Pentru încetarea carantinei este prevăzut un singur criteriu, respectiv rata de incidență de sub trei cazuri la o mie de locuitori.
Sursa – digi24.ro