Lume multă la Cavnic; Ce trebuie să știți dacă aveți de gând să mergeți zilele acestea la zăpadă - 1 oră în urmă
La Liceul Teoretic „Petru Rareș” Târgu Lăpuș se va desfășura primul atelier MERITO – Literație din acest an - 2 ore în urmă
LA MULȚI ANI, SENSEI! - 3 ore în urmă
Catedrala Episcopală din Baia Mare pune dispoziția credincioșilor 10.000 de sticle cu Aghiasma Mare - 5 ore în urmă
Semințe flori și semințe plante: alegeri inspirate pentru grădina ta - 15 ore în urmă
Incendiu la o braserie din Baia Mare - 16 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Oglinda relațiilor noastre – Lecțiile lui Guy Corneau - în urmă
Examenul și lucrarea de licență devin obligatorii - 1 zi în urmă
Scurte îndrumări tipiconale la Praznicul Botezului Domnului - 1 zi în urmă
Iernile copilăriei de altădată erau despre haine tricotate de bunicuțe - 1 zi în urmă
Un pas înapoi?!: Premierul Cîțu a abrogat ordinul Ministerului Sănătății privind noile criterii de carantinare
Ordinul privind noile criterii de carantinare semnat de Andreea Moldovan, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății și publicat marți în Monitorul Oficial, a fost abrogat miercuri seara de premierul Florin Cîțu.
După ce a fost numit interimar la Ministerul Sănătății, Florin Cîțu a revocat ordinul MS care a pornit o întreagă vâlvă în lumea politică în ultimele 24 de ore, iar miercuri seara decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.
„Ordinul Ministrului Sănătății nr. 506/2021 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului Sănătății nr. 1.309/2020 privind modalitatea de aplicare a măsurilor de prevenire și limitare a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, publicat în Monitorul Oficial al României, partea 1, nr. 382, din 13 aprilie 2021, se abrogă”, scrie în Monitorul Oficial al României.
Ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, de la care a izbucnit scandalul ce a dus la demiterea sa și a ministrului Sănătății, Vlad Voiculesu, introducea noi criterii pentru carantinarea localităților, respectiv nivelul de testare pentru COVID, rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI.
Documentul introducea un punctaj pe baza unei grile. Municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori ar puteau intra în carantină, potrivit ordinului, dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă au minimum 70 de puncte. Pentru încetarea carantinei este prevăzut un singur criteriu, respectiv rata de incidență de sub trei cazuri la o mie de locuitori.
Sursa – digi24.ro