Prima întâlnire din 2025 a membrilor Cenaclului Scriitorilor din Maramureș - 22 minute în urmă
Sunteți invitați să descoperiți expozițiile Centrului Cultural Pastoral Sfântul Iosif Mărturisitorul din Sighetu Marmației - 1 oră în urmă
În Maramureș sunt disponibile 94 de locuri de muncă - 1 oră în urmă
Fila manuscrisă religioasă, copiată de Ioniță Voița Suceveanul, datează din anul 1766 - 2 ore în urmă
Băița va avea o bază sportivă modernă - 4 ore în urmă
Maramureșul, vizitat de artistul fotograf francez Charles Fréger - 4 ore în urmă
Pe 10 ianuarie, România sărbătorește ZIUA MATEMATICII, INFORMATICII ȘI ȘTIINȚELOR NATURII - 14 ore în urmă
Festivalul internațional de colinde, datini și obiceiuri de iarnă la ucraineni a ajuns la cea de-a XXXII-a ediție - 14 ore în urmă
Muzică și poezie în Parcul „Grădina Morii” din Sighetu Marmației de Ziua Culturii Naționale - 17 ore în urmă
La Biblioteca Orășenească Borșa se reia șezătoarea săptămânală; Sunt invitate doamnele care îndrăgesc portul popular și arta confecționării lui - 19 ore în urmă
Util: Coronavirusul nu se transmite prin mâncare; se recomandă, totuși, spălați bine fructele și legumele!
Ministerul Sănătății a arătat că, până în prezent, nu a fost raportat nici un caz de transmitere a coronavirusului prin intermediul mâncării.
Înainte de a pregăti mâncarea sau de a mânca este foarte important să ne spălăm pe mâini minimum 20 – 30 de secunde (cam cât durează să cântăm prima strofă din Deșteaptă-te Române!). În plus, se recomandă să spălați bine fructele și legumele.
„Este de așteptat ca prepararea termică riguroasă a alimentelor să elimine riscul de infectare al acestora. Principalul mod de transmitere a infecției cu noul coronavirus este de la persoană la persoană. Transmiterea prin contactul cu suprafețe contaminate este și ea posibilă” – au explicat reprezentanții Ministerului Sănătății.
2 Comentarii în această postare
Magda
Este o contradicție: dacă corona rezista pe suprafețe, de ce nu reprezintă o mare problema legumele și fructele? Și pe ele se pune mâna ( și chiar foarte multe…) ! Daca noi trebuie să ne spălăm 30 sec cu apa și săpun, de ce in cazul lor este suficientă doar apa ( mă rog, cu mai multă insistență)? Nu le fierbem pe toate : portocale, lamai, ridichi , salate etc
Emanuel
După ce le cumpărați, le puteți lăsa așa timp de câteva zile, apoi le puneți în soluție cu apă și bicarbonat 15-20 de minute, apoi le consumați. Așa am auzit și eu.