Rezultate remarcabile obținute de elevii de la Colegiul de Arte Baia Mare la Festivalul „J. S. Bach”, ediția a XXXIX-a - 6 minute în urmă
Bogdan Teodorescu a murit. Analistul politic avea 61 de ani - 17 minute în urmă
PS Timotei Sătmăreanul a binecuvântat cabinetul de Practică Liturgică din cadrul Domeniului de Teologie Ortodoxă „Justinian Arhiepiscopul” a CUNBM - 24 minute în urmă
„Meșteșuguri din bătrâni – atelier de încondeiat ouă” la Muzeul Satului din Baia Mare - 31 minute în urmă
Maramureșenii luptă cu înghețul de primăvară - 41 minute în urmă
Spitalul Municipal Sighetu Marmației își întărește echipa medicală cu noi specialiști - 2 ore în urmă
Coltău devine epicentrul energiei verzi din județ - 2 ore în urmă
Atenționare de călătorie de la MAE - 3 ore în urmă
La rubrica ”Fotografia zilei” de pe Agerpres: Turnul Ștefan, din Baia Mare - 5 ore în urmă
21 de tineri talentați vor participa la Festivalul-concurs de interpretare vocală a cântecului popular „Care om horește mândru” din Dragomirești - 5 ore în urmă
Util: Coronavirusul nu se transmite prin mâncare; se recomandă, totuși, spălați bine fructele și legumele!
Ministerul Sănătății a arătat că, până în prezent, nu a fost raportat nici un caz de transmitere a coronavirusului prin intermediul mâncării.
Înainte de a pregăti mâncarea sau de a mânca este foarte important să ne spălăm pe mâini minimum 20 – 30 de secunde (cam cât durează să cântăm prima strofă din Deșteaptă-te Române!). În plus, se recomandă să spălați bine fructele și legumele.
„Este de așteptat ca prepararea termică riguroasă a alimentelor să elimine riscul de infectare al acestora. Principalul mod de transmitere a infecției cu noul coronavirus este de la persoană la persoană. Transmiterea prin contactul cu suprafețe contaminate este și ea posibilă” – au explicat reprezentanții Ministerului Sănătății.
2 Comentarii în această postare
Magda
Este o contradicție: dacă corona rezista pe suprafețe, de ce nu reprezintă o mare problema legumele și fructele? Și pe ele se pune mâna ( și chiar foarte multe…) ! Daca noi trebuie să ne spălăm 30 sec cu apa și săpun, de ce in cazul lor este suficientă doar apa ( mă rog, cu mai multă insistență)? Nu le fierbem pe toate : portocale, lamai, ridichi , salate etc
Emanuel
După ce le cumpărați, le puteți lăsa așa timp de câteva zile, apoi le puneți în soluție cu apă și bicarbonat 15-20 de minute, apoi le consumați. Așa am auzit și eu.