99 de ani de la moartea marelui poet rus, Serghei Esenin - 5 minute în urmă
În a treia zi de Crăciun este sărbătorit Sfântul Ștefan - 1 oră în urmă
“Tanti Irina a Anuții Văsălichii Măriuții din Șișești” continuă tradiția brodatului de mână - 3 ore în urmă
Două eclipse de lună și două de soare, în anul 2025 - 7 ore în urmă
Salvamontiștii maramureșeni, Moși Crăciuni pentru 50 de copii din satele cele mai greu accesibile ale județului - 8 ore în urmă
Pietre de poveste din zona Băiuț (II) - 8 ore în urmă
Praznicul Nașterii Domnului la Catedrala Episcopală din Baia Mare - 10 ore în urmă
În Moisei: Festivalul Național de Colinde și Obiceiuri de Iarnă „Ioan Horea” ajunge la cea de-a XIII-a ediție - 11 ore în urmă
Maica Domnului, cinstită în a doua zi de Crăciun - în urmă
În centrul orașului Cavnic va avea loc Festivalul „Parada Brondoșilor” - 1 zi în urmă
Biserica de lemn monument istoric din Coruia are un hram rar întâlnit și unic la nivel național – „Zămislirea Sfintei Ana”
Localitatea Coruia (comuna Săcălășeni) deține o adevărată bijuterie. Este vorba despre Biserica de lemn monument istoric cu hramul „Zămislirea Sfintei Ana”, care datează din secolul XVIII.
Azi a fost sărbătorit hramul acestei biserici.
„În calendarul creștin-ortodox e praznuită pe 9 decembrie Zămislirea Sfintei Ana, zi de cinstire a Maicii Domnului și a sfinților părinți Ioachim și Ana.
Fiecare Sfânt lăcaș a primit ocrotirea unui Sfânt, a Sfintei Cruci sau a unui Praznic, zi de cinstire și de sărbătoare. Sfânta biserică de lemn de la Coruia a fost binecuvântată cu hramul „Zămislirea Sfintei Ana”, un hram rar întâlnit și unic la nivel național. Se cuvine să dăm cinste înaintașilor noștri și să ne rugăm în acest sfânt locaș în vecie”, se precizează pe pagina Țara Chioarului -de ieri și de azi.
Biserica de lemn din Coruia a fost supusă unor lucrări de restaurare în perioada 2007-2010 și inclusă ulterior în categoria Monumentelor Istorice de Importanță majoră, de categoria A.
Lavinia-Codruța HERMAN
Citește și