Trupa „Syn Ze Sase Tri” a făcut senzație în Baia Mare - 4 ore în urmă
Bârsana i-a fost leagăn, Maramureșul chemare – Povestea dascălului Petre Lenghel-Izanu - 4 ore în urmă
Proiectul Catehetic „Moștenitorii credinței ortodoxe strămoșești din Dumbrăvița Maramureșului” a ajuns la final - 4 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca – pildă de multă nevoință prin adâncă și nesfârșită pocăință - 5 ore în urmă
„Comoara Iepurașului” îi așteaptă pe cei mici la Satulung - 5 ore în urmă
Târgul de Florii – Meșteri și Meșteșuguri Tradiționale Maramureșene va avea loc în Baia Mare - 7 ore în urmă
Concert de pricesne și muzică religioasă „Din suflet de creștin” - 8 ore în urmă
Casa din Piața Gorki – proză de Marian Ilea (X) - 8 ore în urmă
Se organizează vernisajul expoziției de pictură „Armonii de primăvară” - 9 ore în urmă
Actor, regizor și realizator de emisiuni, la o dublă lansare de carte - 10 ore în urmă
Clubul sportiv „Red&Black Dance”- o oportunitate de dezvoltare sportivă și personală
Clubul sportiv „Red&Black Dance” cuprinde două secții, de dans și de fitness. Secția de dans este mai complexă, incluzând stiluri precum: dans contemporan, lyrical, dans tematic, fantezie coregrafică ,show dance, iar Fitnessul cuprinde rutina acrobatică și artistică. Inițiativa fondării acestui club a fost a antrenoarei Anamaria Dârlea, care și-a dorit să creeze pentru sportive un mediu plin de inspirație, prin oferirea unei experiențe complete în ceea ce privește eleganța, forța și desciplina.
„Dansul aduce grație și expresivitate, iar fitnessul contribuie la condiția fizică generală, forță și rezistență, esențiale pentru performanță și sănătate. Am vrut să diversificăm oferta clubului și să creăm un mediu unde fiecare să poată lucra atât la expresivitate și tehnică prin dans, cât și la forță, tonifiere și sănătate fizică prin fitness. Un dansator are nevoie de mai mult decât tehnică – are nevoie de forță, rezistență și stabilitate. Fitnessul și dansul se completează perfect, așa că am decis să oferim aceste oportunități într-un singur loc.”, a precizat Anamaria Dârlea.
În ceea ce privește relația pe care antrenoarea o are cu sportivele pe care le antrenează, ea nu este pentru ele doar o simplă antrenoare, ci și un mentor care le sprijină și le motivează să își atingă potențialul maxim.
„Relația mea cu sportivele este una echilibrată: mențin autoritatea necesară pentru a le ghida și disciplina, dar sunt și acolo pentru ele cu un sfat, o încurajare sau o discuție sinceră, astfel încât să se simtă apreciate și susținute. Le ascult ideile și preocupările, le ofer feedback constructiv și încerc să le creez un mediu în care să se dezvolte, atât sportiv, cât și personal. Îmi doresc să le ajut să crească nu doar ca sportive, ci și ca persoane, așa că am o relație bazată pe dialog deschis, sprijin și încredere. Împărtășim atât succesele, cât și lecțiile din momentele mai dificile.
Performanța vine din pași constanți și din sentimentul sportivelor că munca lor este apreciată, că se apropie de visurile lor. Încerc să le inspir prin propria mea atitudine – le arăt că disciplina, munca și pasiunea pot aduce rezultate. Creez un mediu pozitiv, în care eșecurile sunt doar lecții și fiecare antrenament le apropie de performanță. Fiecare sportivă este diferită, așa că încerc să înțeleg ce le motivează pe fiecare: pentru unele funcționează provocările, pentru altele susținerea constantă sau recunoașterea eforturilor.”, a declarat antrenoarea.
Sportivele au un program de antrenament riguros și bine structurat, constând în exerciții pentru mobilitate, coordonare și prevenirea accidentărilor, dar și antrenamente de forță, rezistență, tehnică specifică sau jocuri tactice.
Anamaria Dârlea a fost premiată în cadrul Galei Laureaților Federației Române de Culturism și Fitness, datorită muncii, dedicării și eforturilor investite de-a lungul timpului atât de ea, cât și de sportive. Această distincție o motivează să muncească în continuare și să progreseze.
Larisa Viragh