Share
CSM Știința Baia Mare, pentru a treia oară la rând vicecampioană, învinsă în finală de același adversar

CSM Știința Baia Mare, pentru a treia oară la rând vicecampioană, învinsă în finală de același adversar

După o calificare oarecum surprinzătoare în finala SuperLigii de rugby, în dauna liderului Steaua, CSM Știința Baia Mare reușește performanța de a obține pentru a treia oară medaliile de argint. Sau, poate, contraperformanța de a pierde finala de trei ori în fața aceluiași adversar, Timișoara Saracens.

CSM Știința Baia Mare – Timișoara Saracens 15-21 (8-12)

După ce nu cu mult timp în urmă președintele clubului, Călin Matei, amenința că se retrage de la echipă, la ultima ședință de Consiliu Local „speria” fanii rugby-ului că nu mai permite echipei să se deplaseze la finală dacă nu i se aprobă de la bugetul local suma de 850.000 de lei. Până la urmă s-a rezolvat, așa că CSM Știința Baia Mare a jucat finala de pe stadionul „Arcul de Triumf” din capitală. Afectată și de agitația din sânul echipei, precum și de unele absențe din lot, Știința a jucat totuși destul de bine în startul partidei, reușind să deschidă rapid scorul, în minutul 3, printr-o lovitură căzută de picior a lui Taniela Maravunawasawasa (3-0). Peste 10 minute același Taniela ratează ocazia de a marca 3 puncte din lovitură de pedeapsă. La o fază în apropierea 22-ului timișorean, Ailenei face un gest inutil, punându-i piedică unui adversar, și primește cartonaș galben și 10 minute eliminare. Timișorenii profită, vin peste noi și după o margine de la 5 metri culcă balonul în terenul nostru de țintă, exact între buturi, prin Jack Umaga. Luke Samoa transformă pentru 3-7 (min. 21). După repunerea balonului în joc, timișorenii greșesc în defensivă, primim lovitură de pedeapsă de la 30 metri lateral stânga, însă Taniela ratează. Ocazia se răzbună, timișorenii profitând din nou de o greșeală a noastră. După un turnover, balonul ajunge pe trei sferturi la Fonovai Tangimana care o pune jos la colțul terenului de țintă. Luke Samoa ratează transformarea, dar bănățenii se desprind la 3-12. Atacăm și noi, iar Jody Rose face în disperare un înainte intenționat în minutul 33, sancționat imediat cu galben. Cu 5 minute înainte de finalul reprizei Ailenei marchează eseul cu numărul 9 pentru el, eseu care îl pune în fruntea marcatorilor SuperLigii (8-12). Taniela ratează transformarea, adunând 8 puncte nefructificate. La ultima fază a mitanului suntem în situație iminentă de eseu, dar gafăm, pierdem balonul și Timișoara trimite în tușă punând punct reprizei.

Partea a doua e caracterizată de multe greșeli de ambele părți, cu un mare plus la acest capitol, din păcate, pentru zimbri. Greșim de două ori și Luke Samoa nu ne iartă, fructificând ambele penalități (8-18, min. 44 și 50). După destul de multe greșeli, în special la repunere, facem un mol de margine reușit în urma căruia Sean Morrell marchează un eseu transformat de Taniela (15-18, min. 64). Luke Samoa mai tranformă o penalitate, scorul se face 15-21 și avem nevoie de eseu transformat. Suntem foarte aproape în două rânduri să „culcăm”, însă greșim. Pe fondul unei dominări clare, cu 5 minute înainte de final avem o margine din 5 metri, pe care o interceptează timișorenii și… restul e istorie.

Pierdem titlul, dar câștigăm medaliile de argint. Pentru a treia oară. Luăm în schimb alte titluri, precum „Cele mai multe eseuri” – Ailenei (9), „Cele mai multe puncte” – Taniela Maravunawasawasa (110).

Rezultatul în sine poate fi considerat o performanță, raportat și la alte discipline sportive sau la rezultatele altor echipe din oraș, însă în condițiile unei competiții cu doar 7 echipe, din care una s-a retras și o alta face doar act de prezență, să pierzi 3 finale la rând nu este tocmai lăudabil. Să sperăm că cei 850.000 de lei și noul antrenor, Mario Alejandro Canale, ne vor aduce în sfârșit mult și de mult râvnitele trofee.

Alex FARA

Foto: captură video Telekom Sport


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu