Președintele UDMR Kelemen Hunor cere întrunirea CSAT - 2 ore în urmă
ILEANA HOROBA DANCI: „E pur și simplu firesc să oferi ceva locului în care ai crescut.” - 6 ore în urmă
Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” a găzduit simpozionul „Istoria unui secol de Patriarhat. Un secol cât o istorie în Maramureșul Voievodal” - 6 ore în urmă
Gheorghe Ionuţi, unul dintre cei mai în vârstă oameni din Maramureș, a trecut la cele veșnice la aproape 105 ani - 6 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Vinovăția care nu îți aparține - 7 ore în urmă
Marcel Mureșan, convorbiri cu Ioan Marchiș (IV) - 7 ore în urmă
Manifestare culturală de excepție: Marian Ilea lansează cartea „Vremuri îmbârligate” - 10 ore în urmă
Elevii din Maramureș strălucesc la Concursul „Unirea” - 10 ore în urmă
Locuri de parcare de reședință disponibile în Baia Mare - 10 ore în urmă
Vizită oficială la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare - 10 ore în urmă
Final de sezon pentru voleiul băimărean
Știința Explorări – ”U” Cluj: 3-0 (25-20, 26-24, 25-23)
Ultimul episod al sezonului pentru Știința Explorări Baia Mare s-a derulat vineri seara pe parchetul Sălii Sporturilor „Lascăr Pană” în compania studenților de la ”U” Cluj. Matematic, băimărenii aveau nevoie de un singur punct pentru a ocupa locul 8, cea mai slabă clasare din ultimul deceniu pentru clubul de pe Săsar.
În ciuda desfășurării strânse a scorului din toate cele 3 seturi, Explorări a dominat tactic meciul, nepunându-se nicio clipă la îndoială câștigătorul. Doar setul doi a dat mici emoții, clujenii conducând-ul până aproape de final. Voleibaliștii lui Marius Botea au revenit de la 19-23, după un time out inspirat, egalând și apoi adjudecându-și setul cu 26-24. Ultimul set a fost de asemenea echilibrat, amble echipe aflându-se la conducere. A câștigat echipa mai lucidă în momentele importante.
Așadar, CS Știința Explorări Baia Mare încheie sezonul pe un loc 8, mult sub clasările din ultimii ani. Cu toate acestea trebuie spus că există circumstanțe, finanțarea clubului din ultimii doi ani fiind sub nivelul necesar accesării unui loc în elita voleiului românesc. Lipsa unei finanțări corespunzătoare a dus la plecarea unor jucători importanți și imposibilitatea de a forma un lot cu adevărat competitiv. Mai mult, nici lotul existent nu a fost plătit la timp, existând chiar și acum, la final de sezon, restanțe salariale destul de mari. Să sperăm că acei din conducerea clubului vor găsi cât mai rapid soluții pentru rezolvarea restanțelor și pentru a asigura o finanțare propice performanțelor în următorul sezon.
Nu trebuie să uităm nici trecerea meteorică prin campionatul național al celeilalte echipe băimărene, CSȘ 2 CNE, pentru care prezența în eșalonul superior poate fi considerată o experiență folositoare pentru juniorii echipei, care au avut astfel ocazia să ia contact cu aerul rarefiat al înălțimilor.
Alex FARA