Artistul Paul Surugiu (Fuego) va concerta la începutul primăverii, la Baia Mare - 6 ore în urmă
Activitate a elevilor Liceului „Emil Racoviță,” dedicată marelui poet Mihai Eminescu - 6 ore în urmă
O nouă acțiune de căutare-salvare a Salvamont Maramureș - 7 ore în urmă
Programul Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru duminică, 12 ianuarie - 7 ore în urmă
Cuvântul „MULȚUMESC” este sărbătorit pe tot globul, la data de 11 ianuarie - 8 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Liniștea care construiește încredere - 11 ore în urmă
În Ruscova se organizează „An Nou pe rit vechi” - 13 ore în urmă
În Târgu Lăpuș se va construi o creșă - 13 ore în urmă
Cum va fi marcată Ziua Culturii Naționale la Facultatea de Litere din Baia Mare - 13 ore în urmă
Artistul Florin Ștefan va susține un recital deosebit de nai la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» - 13 ore în urmă
”Haț, și i-ai închis diagonala” – sau de ce seamănă voleiul cu pescuitul
Știința Explorări Baia Mare l-a adoptat pe bistrițeanul Gigi Socaciu în urmă cu 17 ani, când tocmai terminase junioratul. A rămas fidel în tot acest răstimp voleiului băimărean, contribuind la performanțele clubului. Trofeele de vicecampion național în 2011, finalist al Cupei României în 2010 și medalia de argint la Campionatele Balcanice din 2010 sunt realizările cele mai importante ale carierei sale voleibalistice. Pasionat de pescuit sportiv, Gigi este și deținător al unui titlu de cel mai bun pescar al clubului băimărean, titlu obținut pe lacul Nistru, în toamna anului 2015, cu performanța de 6 puieți și un biban de 180 grame. Atunci, explicând asemănarea dintre volei și pescuit, declara: „Recunosc. Am fost bun. Cel mai bun… Şi apoi, pescuitul seamană un pic cu voleiul, arunci momeala pe culoar şi… haţ, i-ai închis diagonala!”.
Din această toamnă, veșnic zâmbitorul Gigi Socaciu nu va mai închide diagonala de la înălțimea fileului de volei, decizând la 35 de ani să se retragă și să se mulțumească până la urmă cu înălțimea tribunelor sălii sporturilor. Va continua cu siguranță să momească pești pe culoarele imaginare ale lacurilor de munte, activitate în care îi dorim să rămână cel mai bun și aibă de cât mai multe ori ocazia să demonstreze cum se execută perfect procedeul „și… haț”.
Rafael HEKMAN
Foto: facebook Știința Explorări