Aeroportul din Cluj Napoca a introdus o nouă destinație - 10 minute în urmă
Prima întâlnire din 2025 a membrilor Cenaclului Scriitorilor din Maramureș - 34 minute în urmă
Sunteți invitați să descoperiți expozițiile Centrului Cultural Pastoral Sfântul Iosif Mărturisitorul din Sighetu Marmației - 1 oră în urmă
În Maramureș sunt disponibile 94 de locuri de muncă - 1 oră în urmă
Fila manuscrisă religioasă, copiată de Ioniță Voița Suceveanul, datează din anul 1766 - 2 ore în urmă
Băița va avea o bază sportivă modernă - 4 ore în urmă
Maramureșul, vizitat de artistul fotograf francez Charles Fréger - 4 ore în urmă
Pe 10 ianuarie, România sărbătorește ZIUA MATEMATICII, INFORMATICII ȘI ȘTIINȚELOR NATURII - 14 ore în urmă
Festivalul internațional de colinde, datini și obiceiuri de iarnă la ucraineni a ajuns la cea de-a XXXII-a ediție - 15 ore în urmă
Muzică și poezie în Parcul „Grădina Morii” din Sighetu Marmației de Ziua Culturii Naționale - 17 ore în urmă
La următorul cros Epilepsy Challenge se așteaptă o participare de cinci ori mai mare (GALERIE FOTO)
135 de participanți – oameni de afaceri, sportivi de performanță, jurnaliști, politicieni, persoane cu dizabilități, copii, personalități locale și oameni de rând – au luat sâmbătă dimineața startul în crosul Epilepsy Challenge Baia Mare. Organizat în orașul nostru de asociația „Părinți Salvatori”, crosul este unul dintre cele mai mari evenimente caritabile din România. Anul acesta a fost prezent în 10 orașe din țară. Obiectivul principal este acela de a înființa cabinete pentru pacienții suferinzi de epilepsie și de conectare a acestora la o rețea de telemedicină care va permite consultarea pacienților de către medici consacrați la nivel mondial. Până în acest moment în România s-au înființat 6 astfel de cabinete, orașul nostru urmând să intre în a doua tranșă de 4 Centre de Epilepsie și Monitorizare EEGce vor lua ființă cel mai probabil până la finele anului în curs.
Plecarea pe traseul de 5 km a avut loc din parcarea supermarketului Auchan. Din cei 135 de participanți, un număr relativ mare de aproximativ 110 au reușit să ajungă la linia de sosire amenajată în Piața Libertății. Nici unul dintre alergători nu a suferit vreo accidentare, fiind asigurată asistența medicală pe tot traseul de către două echipaje ale Serviciului de ambulanță „Sfântul Andrei”. Au participat chiar și copii în cărucior, cel mai elocvent exemplu fiind cel al handbalistului de la Minaur, Daniel Mureșan, care a parcurs întregul traseul împreună cu fiica lui.
La final, toți cei care au trecut linia de sosire au primit diplome și medalii. Vasile Vlașin, principalul promotor al evenimentului a declarat pentru directmm.ro: „Evenimentul a fost unul foarte reușit. Le mulțumesc voluntarilor care m-au ajutat să organizez totul, sponsorilor și autorităților de ordine publică, pentru că ne-au asigurat desfășurarea în bune condiții. Evident că pentru ediția de anul viitor îmi fac planuri mult mai mari în ce privește amploarea crosului. Participanții ediției de anul acesta vor fi ambasadori pentru edițiile viitoare. Toți au înțeles importanța proiectului acesta pentru comunitate și de aceea cred că anul viitor numărul va fi de 5 ori mai mare.”
Costurile înființării unui astfel de cabinet se ridică la aproximativ 25.000 euro, fiind necesare ulterior și alte fonduri pentru susținerea activității acestuia, deoarece va funcționa în regim nonprofit.
Alex FARA
Foto: facebook, by Adi Rus pentru Părinți Salvatori