Locul ocupat de echipa de fotbal a României în clasamentul FIFA, la sfârșitul lui 2024 - 5 ore în urmă
99 de ani de la moartea marelui poet rus, Serghei Esenin - 5 ore în urmă
În a treia zi de Crăciun este sărbătorit Sfântul Ștefan - 6 ore în urmă
“Tanti Irina a Anuții Văsălichii Măriuții din Șișești” continuă tradiția brodatului de mână - 8 ore în urmă
Două eclipse de lună și două de soare, în anul 2025 - 12 ore în urmă
Salvamontiștii maramureșeni, Moși Crăciuni pentru 50 de copii din satele cele mai greu accesibile ale județului - 13 ore în urmă
Pietre de poveste din zona Băiuț (II) - 13 ore în urmă
Praznicul Nașterii Domnului la Catedrala Episcopală din Baia Mare - 15 ore în urmă
În Moisei: Festivalul Național de Colinde și Obiceiuri de Iarnă „Ioan Horea” ajunge la cea de-a XIII-a ediție - 16 ore în urmă
Maica Domnului, cinstită în a doua zi de Crăciun - 1 zi în urmă
Cultură și la altitudine: La Refugiul „La Cărți ” din Parcul Național Munții Rodnei a fost amenajată o mică bibliotecă (GALERIE FOTO)
Iubitorii de drumeții montane se vor putea bucura de acum înainte nu doar de peisajele superbe, ci și de o lectură la altitudine.
Mai exact, dacă urcați în Munții Rodnei puteți poposi la Refugiul ”La Cărți”, unde, recent, a fost amenajată o mică bibliotecă. Aceasta conține peste 70 de reviste, ghiduri, volume de poezie, beletristică și hărți.
„Avem bucuria de a vă anunța că din 3 octombrie 2020 la Refugiul „La Cărți” din Parcul Național Munții Rodnei veți putea citi o carte. Acest lucru este posibil prin Proiectul ‘EduCaB în Munți’, prin grija partenerilor noștri: România EduCaB, care este inițiatorul și organizatorul, precum și Centrul de Informare Turistică Borța, Decât o Revistă, Național Geographic România Descoperă Himalaya, Salvamont Borșa, Hai Pe Munte Iași ,TerraMont și Mihai Lupu, cărora le mulțumim pentru sprijin!”, precizează Administrația Parcului Național Munții Rodnei.
Locuri pentru citit ‘EduCaB în Munți’ sunt amenajate și la cabanele Negoiu (Făgăraș), Mălăiești (Bucegi), Cuca (Iezer-Păpușa), Dochia (Ceahlău), Piatra Singuratică (Hășmașu Mare) și Gențiana (Retezat).
L.C.H.