Tinerii parohiei Dumbrăvița duc tradiția mai departe; Au colindat întreg satul, aducând bucurie și lumină prin scenetele tradiționale „Irod” și „Irodaş” - 13 ore în urmă
17 zile libere în 2025 pentru angajații din România - 14 ore în urmă
În a treia zi de Crăciun, ierarhii maramureșeni au slujit la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare - 15 ore în urmă
În a doua zi de Crăciun, în Bogdan Vodă, pe Valea Izei, s-a organizat joc - 16 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Între Trecut și Viitor – Reflecții la cumpăna dintre ani - 17 ore în urmă
Diana Topan și Dorin Filip au lansat cântecul „Dragoste, parfum de floare rară” - 17 ore în urmă
Apel umanitar: O familie din Săcălășeni are nevoie de sprijin după ce locuința i-a fost grav afectată de un incendiu - în urmă
Echipa de robotică a liceului „George Barițiu” Baia Mare, pe podium la prima etapă din cadrul competiției First Tech Challenge Romania - 1 zi în urmă
Opt ani de la întronizarea Preasfinţitului Părinte Iustin ca Episcop al Maramureșului și Sătmarului - 1 zi în urmă
La Sighetu Marmației debutează Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Marmația” - 1 zi în urmă
Frumusețile Maramureșului: Munții Rodnei au devenit raiul brândușelor; Cum arată Cascada Cailor în timpul pandemiei de coronavirus (GALERIE FOTO)
Pandemia COVID-19 a dat, parcă, un restart naturii sufocate de om în ultimii ani. Peisajele mirifice par a fi mai destinse ca niciodată, acum, când noul coronavirus ne ține în case.
Maramureșul are zone minunate, care, indiferent de sezon, fură ochiul privitorului. În zona orașului Borșa (Lacul Știol – Cascada Cailor), întâlnirea a două anotimpuri a generat imagini fabuloase.
Un imens câmp de brândușe se întinde, la mare înălțime, liniștit și încălzit de soarele călduț din preajma Floriilor, oferind o coloristică feerică. Alături, stratul de zăpadă nu a apucat, încă, să se topească, însă nu ar fi pentru prima dată când dăinuie după luna mai.
Situată în zona Borșei, Cascada Cailor, care atrage mii de turiști anual, își continuă curgerea, printre sloiurile pe care vremea caldă nu a apucat să le nimicească. E limpede, așadar, că Maramureșul e viu, indiferent de anotimp.
Chiar dacă va mai veni un val de ninsori, frumusețile județului vor dăinui, negreșit, astfel că admiratorii lor se vor putea întâlni cu ele după finalul pandemiei. Cu condiția ca omul să învețe să admire natura și să fie mai prietenos cu mediul de acum înainte.
Cătă ȚINEGHE