Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - 5 ore în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - 5 ore în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 9 ore în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 10 ore în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 11 ore în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 14 ore în urmă
Călătoria lui Anton Joseph la Nürnberg pe vremea COVIDULUI-19 – proză scurtă de Marian Ilea - 15 ore în urmă
Ce putem face cu mâncarea care ne-a rămas după Masa de Crăciun - 15 ore în urmă
Elevii Ansamblului „Flori de Maramureș”, participanți ai Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă „Marmația” - 16 ore în urmă
Tinerii parohiei Dumbrăvița duc tradiția mai departe; Au colindat întreg satul, aducând bucurie și lumină prin scenetele tradiționale „Irod” și „Irodaş” - 1 zi în urmă
Performanță: Ansamblul „Cercănelul” din Borșa se reîntoarce acasă cu Trofeul Festivalului Concurs Internațional „World Folklore Festival”
În aceste zile, Ansamblul Folcloric „Cercănelul” (coregraf Tudor Duli-Babici) din Borșa se află într-un turneu internațional. Acesta a fost invitat la Festivalul Concurs Internațional „World Folklore Festival” Diano Marina-Sanremo-Cannes 2022.
După multe zile încărcate, dar frumoase în care maramureșenii au adus bucurie prin dansul lor, e timpul pentru reîntoarcerea acasă. Nu oricum, ci cu Trofeul Festivalului.
„Cu bucurie în suflet vă spunem că aducem în Borșa Trofeul Festivalului Concurs Internațional „World Folklore Festival” Diano Marina-Sanremo-Cannes 2022.
Am trăit astăzi, în cadrul acestui mare festival, cele mai frumoase emoții și sentimente! Am reprezentat cu cinste și mândrie folclorul românesc și suntem mândri ca noi, borșenii, dintre atâtea țări participante, am câștigat trofeul festivalului!” – se precizează pe pagina Ansamblului.
„Cercănelul” este un ansamblu de renume, care a fost înființat în urmă cu 40 de ani și s-a transmis din generație în generație până în zilele noastre, tocmai pentru a menține vie bucuria păstrării tradițiilor și obiceiurilor noastre străvechi.
Felicitări!
L.C.H.