Share
Susținut de una dintre cele mai talentate cântărețe de operă din România, băimăreanul Titus Pop promite o carieră artistică de excepție

Susținut de una dintre cele mai talentate cântărețe de operă din România, băimăreanul Titus Pop promite o carieră artistică de excepție

Titus Pop a fost un elev eminent al Colegiului de Arte Baia Mare, pe care l-a absolvit anul trecut. În 2018, la Craiova, a obținut  locul I la canto clasic, interpretând  aria lui Leporello ”Madamina, il catalogo e questo” din opera ”Don Giovanni” de Mozart, la Olimpiada națională de interpretare vocală, instrumentală și studii teoretice muzicale. Notarea a fost maximă: 100 de puncte.

De curând, a postat pe rețelele de socializare, o poză cu Irina Ioana Baianț, una dintre cele mai talentate cântărețe de operă din România. Aceasta a colaborat cu Scala, Alte Oper Frankfurt, Filarmonica din Berlin, Opera din Viena, Opera Garnier din Paris, Filarmonica din Bruxelles, Balshoi Teatre din Moscova, Grand Rex Paris, Opera Națională din Istanbul, München Stats Oper, Her Majesty’s Theatre Londra sau Paladium Theatre UK.

Cum ați cunoscut-o pe Irina Ioana Baianț? Care este proiectul care v-a adus  împreună?

– Pe Irina am cunoscut-o cu doi ani înainte de Eurovision-ul organizat în Baia Mare, mai exact prin anul 2014 în cadrul unui eveniment public, după care ne-am revăzut în 2016 la Eurovision. Între timp am păstrat legătura cu ea, arătându-se foarte amabilă în a mă ajuta cu orice problemă legată de repertoriu, tehnică vocală, interpretare etc. În stagiunea trecută a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca a fost spectacolul ”My fair lady” cu Irina în distribuție și din nou, după câțiva ani, ne-am revăzut. În această vară, la sfârșitul lunii iulie,  am participat la masterclass-ul „Cursuri de măiestrie artistică  master classes – Hariclea Darcle”, organizat de Ambasador UNESCO Mariana Nicolesco la Brăila, unde am avut bucuria enormă de a o revedea pe Irina Baianț. Am reușit să ne cunoaștem și să legăm o prietenie frumoasă. După  experiența de la Brăila ne-am reîntâlnit recent la București, la Festivalul Național al Liedului Românesc, organizat de aceeași mare soprană Mariana Nicolesco, eveniment în cadrul căruia Irina a fost laureată anul trecut cu Marele Premiu, iar anul acesta a cântat în festivitatea de deschidere. Eu am participat în acest an și, pentru prima dată, am obținut premiul pentru „Cel mai bun tânăr interpret”. Am avut parte de toată susținerea Irinei și la București la concurs și  în restul proiectelor pe care le am și mă bucur foarte tare că un om cu o carieră impresionantă susține și tinerii de vârsta mea care sunt la început de drum.

Ce reprezintă muzica pentru dumneavoastră?

– Muzica pentru mine reprezintă tot ceea ce sunt eu, este bucuria mea imensă să apar pe scenă și să fac oamenii fericiți. Cred că aceasta este menirea mea în viață, iar talentul muzical mă va ajuta propriu-zis să reușesc, după cum mă îndrumă vorbele lui DaVinci: “Dumnezeu ne dă o viață, iar noi îl răsplătim pe El prin felul în care o trăim”. Ei bine, eu nu am să pot să îi mulțumesc îndeajuns pentru acest har niciodată și de aceea, chiar și când sunt răcit sau am o indispoziție, este mai presus să fiu pe scenă pentru sufletul meu și al oamenilor care au venit la spectacol.

Ați avut vreun idol în copilărie?

– Deși poate e prea mult spus idol, am avut modele care s-au menținut și se mențin. Unele dintre cele mai de preț modele au fost, sunt și vor fi profesorii mei de la început până în prezent și as vrea sa îi nominalizez în ordinea temporală a întâlnirii cu ei: Adriana Covaci, Adriana Diaconu, Mădălina Horincar, Cristina Cozma, Elena Ivanca, Florin Estefan. Nu doar că le mulțumesc, ci le port recunoștință profund sufletească! Revenind la întrebare, un model pe care l-am avut din copilărie este Loredana Groza, pe care am avut onoarea să o cunosc personal.

Care este cel mai important moment pe care l-ați trăit pe scenă?

– Eu am apărut prima dată pe o scenă la vârsta de 3 ani, apoi am făcut muzică ușoară, după care am făcut și actorie, iar de 6 ani am început studiul muzicii clasice. Au fost multe momente importante. De fapt, toate sunt importante și de aceea nu aș putea să vă spun doar unul. Amintesc Concertul “Emoții” din data de 7 martie 2018, care a avut loc la Teatrul Municipal Baia Mare, producția „Și eu sunt micul prinț”, care mi-a adus bucuria rolului principal și sper să se reia, atât la Cluj, cât și la Baia Mare, și concertul “Aria di Barocco”, care a avut loc la Muzeul de Istorie a Transilvaniei în 18 mai 2019.

Care este mottoul după care vă ghidați?

– “Orice ar fi, nu te opri!”. Și citatul pe care îl am în descriere și pe paginile de Facebook și Instagram: “To sing is to pray twice”.

Alexandra GHIȚESCU


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu