Vize anuale obținute pe loc, pe raza municipiului Baia Mare - 8 minute în urmă
Aeroportul din Cluj Napoca a introdus o nouă destinație - 32 minute în urmă
Prima întâlnire din 2025 a membrilor Cenaclului Scriitorilor din Maramureș - 57 minute în urmă
Sunteți invitați să descoperiți expozițiile Centrului Cultural Pastoral Sfântul Iosif Mărturisitorul din Sighetu Marmației - 2 ore în urmă
În Maramureș sunt disponibile 94 de locuri de muncă - 2 ore în urmă
Fila manuscrisă religioasă, copiată de Ioniță Voița Suceveanul, datează din anul 1766 - 2 ore în urmă
Băița va avea o bază sportivă modernă - 4 ore în urmă
Maramureșul, vizitat de artistul fotograf francez Charles Fréger - 5 ore în urmă
Pe 10 ianuarie, România sărbătorește ZIUA MATEMATICII, INFORMATICII ȘI ȘTIINȚELOR NATURII - 14 ore în urmă
Festivalul internațional de colinde, datini și obiceiuri de iarnă la ucraineni a ajuns la cea de-a XXXII-a ediție - 15 ore în urmă
Ameli și Cristin Deac: „Prin muzică ne dorim să ajungem la sufletele tuturor persoanelor care ne urmăresc și să le aducem voia bună în case!”
Ameli și Cristin Deac sunt două surori frumoase, talentate și foarte carismatice. Pentru că diferența de vârstă dintre ele e mică, participă la aceleași activități, iar pasiunea lor cea mai mare este muzica. Sunt susținute necondiționat de mamă și bunici și astfel au reușit deja să-și îndeplinească o parte din vise.
„Ne-am născut și am crescut în Baia Mare. Pentru a ne bucura de viața la țară mergem la străbunica noastră Ana care este din Odești, comuna Băița de sub Codru. Bunicii din partea mamei sunt amândoi din Odești, dar și ei locuiesc în Baia Mare. Toate sărbătorile le petrecem împreună la țară. Așa am prins drag de tradițiile și obiceiurile de la țară. Suntem norocoase, chiar dacă de 10 ani suntem doar cu mama, ea împreună cu bunicii noștri Petru și Mărioara au grijă să fim răsfățate și să avem parte de copilăria pe care orice copil și-ar dori-o” – mărturisesc fetele.
Cristin este în clasa a X-a, iar despre liceu are doar cuvinte bune. S-a integrat frumos în colectivitate, iar timpul liber și-l dedică, bineînțeles, muzicii. Ameli este în clasa a VIII-a și este la fel de silitoare ca sora sa.
Le-am întrebat cum au pornit pe acest drum al muzicii și ne-au povestit următoarele:
„În urmă cu 8 ani mama a observat că ne place muzica. Mereu ne surprindea cântând și ne-a dus la Palatul Copiilor din Baia Mare. Am început cu muzică ușoară și la scurt timp ne-am dat seama că suntem atrase de muzica populară. Mama ne-a înscris și la muzică populară, la domnul profesor Marcel Both, unde mergeam cu mult drag. După o perioadă scurtă de timp, domnul profesor ne-a recomandat să alegem un singur gen muzical pentru a ne fi mai ușor. Atunci ne-am dat seama că suntem atrase mai tare de muzica populară.
De 4 ani suntem îndrumate în frumoasa activitate de minunata doamnă profesoară Voichița Regoș, căreia îi mulțumim din suflet pentru tot ce face pentru noi! Muzica înseamnă cel mai plăcut mod de relaxare. Prin cântec, simțim o bucurie imensă. Ne simțim binecuvântate cu acest har. Prin muzică poți să-ți exprimi trăirile, te ajută să fii o persoană mereu veselă și optimistă. Poți să-i faci pe cei din jurul tău fericiți și considerăm că muzica îți alină supărările .
Am participat la multe spectacole, evenimente și emisiuni, iar mama noastră a observat cu cât drag cântăm. Împreună cu bunicii, ne-au ajutat să ne împlinim încă un vis! Acesta fiind să avem piesele noastre. Chiar dacă a fost un an greu 2020, pentru noi a fost plin de momente frumoase. Am înregistrat și filmat videoclipurile a trei piese, câte una despre noi și primul duet “Mândra-i grădina cu flori”, dedicată mamei noastre pe care o iubim „mega”, cum îi spunem mereu. Este mama perfectă care are grijă să creștem frumos. Ne oferă tot timpul ei și are grijă să avem parte de o copilărie fără griji și cu multă iubire! Ne dorim, atât cât ne permite timpul, să bucurăm lumea cu piesele noastre. Școala ne ocupă foarte mult timp, dar suntem recunoscătoare că doar așa poți să ai parte de un viitor frumos, muncind pentru visele tale.
În 2021 am mai înregistrat și filmat două videoclipuri. Unul dintre ele este „Dorul de bunici”. Povestea acestei frumoase piese este dedicată în totalitate bunicilor noștri Petru și Mărioara care de 10 ani sunt alături de noi și ne susțin împreună cu mama în toate activitățile și credeți-ne nu au fost deloc puține. Ei ne oferă toată iubirea lor și suntem foarte norocoase că am cunoscut dragostea adevărată de bunici. De aceea, pentru tot ce ne-au oferit, le mulțumim din suflet și cu multă recunoștință. “Pentru noi sunt ca doi sfinți!”, așa cum zicem și în cântec. Îi iubim și ne rugăm la Bunul Dumnezeu mereu pentru ei!
„Floricică busuioc” este cea de-a doua piesă” – povestesc tinerele.
Ameli și Cristin spun că îmbracă portul popular cu mare drag de fiecare dată când au ocazia. Sunt modeste, iar pentru viitor își doresc sănătate, în primul rând, iar apoi spun că vor munci constant pentru a ajunge la inima celor care le ascultă glasul.
„Costumele populare pentru noi sunt foarte importante, le purtăm cu mult drag. Când suntem îmbrăcate în port popular ne simțim foarte elegante.
Pentru viitor ne dorim să avem în primul rând sănătate, să rămânem la fel de cuminți, să obținem rezultate frumoase la școală pentru că e singurul mod prin care ne putem revanșa față de iubita noastră mamă. Ne bucurăm să putem participa din nou la spectacole, evenimente și emisiuni.
Chiar dacă acuma suntem în vacanță ne bucurăm că am participat la spectacolul de la Băița de sub Codru – „Târgul Sânzienelor” și am filmat la Cluj pentru emisiunea doamnei Ionica Brumăraș. Prin muzică, ne dorim să ajungem la sufletele tuturor persoanelor care ne urmăresc și să le aducem voia bună în case!
Vă mulțumim din suflet că ne-ați dat ocazia să vorbim despre noi și o parte din proiectele noastre. Vă invităm să ne ascultați piesele și să fiți alături de noi și vom încerca prin cântecele noastre să vă aducem multă bucurie în sufletele dumneavoastră. Vă îmbrățișăm cu mult drag!” – transmit cele două surori.
Le dorim mult succes! Felicitări, de asemenea, mamei pentru modul în care le-a educat și pentru susținere!
L.C.H.