S a stins din viață filosoful maramureșean Aurel Ion Brumaru - 21 minute în urmă
Cursuri de planorism și parașutism la Aeroclubul Baia Mare - 2 ore în urmă
„Magia culorilor”: Cercul de pictură din Vișeu de Sus a organizat un eveniment deosebit pentru a marca cei 8 ani de la înființare - 3 ore în urmă
În timp ce se afla în timpul liber, un polițist al Penitenciarului Baia Mare a prins un hoț - 3 ore în urmă
„Joc în Sat” la Căminul Cultural Văleni - 14 ore în urmă
Mâncăruri aruncate la tomberoane după sărbători - 15 ore în urmă
Biserica prăznuiește pe 6 ianuarie, Botezul Domnului sau Boboteaza - 16 ore în urmă
Aghiasma de la Bobotează se poate consuma dimineața, pe stomacul gol, timp de opt zile - 19 ore în urmă
„Jocul Onceștenilor” ajunge la ediția 58; Muzica și voia bună va fi asigurată de artiști de renume - în urmă
Eveniment special organizat de CJCPCT Maramureș de „Ziua Culturii Naționale” - în urmă
Denis Cupșe a adus în Maramureș Trofeul Festivalului „Cântece de Viță Veche” din Focșani (FOTO)
Sâmbătă, 23 octombrie, în Focșani s-a desfășurat cea de-a XII-a ediție a Concursului Național de Interpretare a Cântecului Tradițional „Cântece de Viță Veche”.
Pe scenă au evoluat 12 concurenți cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani. Printre aceștia s-a aflat și maramureșeanul Denis Cupșe, care a reușit să aducă acasă Trofeul Festivalului.
„Dragi prieteni, azi (n.red. sâmbătă) am trăit foarte mari emoții, am urcat pe scena festivalului “Cântece de Viță Veche” din Focșani. Trofeul și Marele Premiu vine cu mine in Maramureș, în satul meu Recea.
Mulțumesc pentru decizia luată onorabilului juriu, părinților mei pentru susținere și încrederea in mine. Vă mulțumesc tuturor pentru susținere și încurajare!” – transmite Denis.
Juriul a apreciat și notat pentru fiecare concurent: calitățile vocale, acuratețea intonației, autenticitatea și calitatea interpretării, frumuseţea şi autenticitatea costumului popular, valoarea artistică a pieselor prezentate, dicția și ţinuta scenică. Festivalul Național „Cântece de Viță Veche” este o sărbătoare închinată cântecului tradițional românesc, care are menirea să adune tineri interpreţi ai cântecului popular și, totodată, să adune cele mai reprezentative zone etnofolclorice ale țării, au transmis organizatorii.
L.C.H.