Se pun în vânzare online biletele pentru meciul ”tricolorilor” cu Austria - 6 ore în urmă
Coșmar pe stadion: Copii bătuți și amenințați cu moartea după derby-ul clujean - 7 ore în urmă
S-a stins Val Kilmer, actorul cu roluri memorabile în ”Top Gun”, ”The Doors” și ”Batman Forever” - 9 ore în urmă
Cinci minore românce, Jean-Claude Van Damme și un scandal care cutremură lumea filmului - 10 ore în urmă
Peste 45 de premii și mențiuni obținute de elevii de la „Lucaciu” la concursurile și olimpiadele de limba română - 10 ore în urmă
Tinerii din Dumbrăvița, coordonați de pr. Bogdan Ciocotișan, au participat la masa rotundă cu tema „Istorie, identitate și cultură locală în Parohia Ortodoxă Dumbrăvița în ultimii 100 de ani” - 11 ore în urmă
Șase elevi de la „Șincai” s-au calificat la Olimpiada Națională de Chimie - 11 ore în urmă
Numeroși elevi de la Colegiul de Arte Baia Mare vor participa la faza finală a Olimpiadei Naționale de Arte Vizuale, Arhitectură, Design și Istoria Artelor - 11 ore în urmă
Maramureșean prins conducând sub influența alcoolului și fără permis o mașină cu numere false - 13 ore în urmă
Deepfake – o amenințare digitală greu de detectat, avertizează Directoratul de Securitate Cibernetică - 14 ore în urmă
44 de copii din Cluj-Napoca, în vizită la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș
Zilele acestea, 44 de copii din Cluj-Napoca au ajuns și în Maramureș.
Joi, alături de elevii de la Colegiul Național „George Barițiu” Cluj-Napoca, clasa a II-a B (prof.înv. primar Jucan Elena Anisia, prof. Ciceo Maria) și clasa a IV-a A (prof. înv. primar Mora Florina, prof. Cialma Ioana), muzeograf Gabriela Filip a organizat un atelier educațional care a adus mare bucurie în rândul micilor clujeni.
Dacă anul școlar trecut copiii au putut admira doar virtual frumoasele piese ale patrimoniului muzeal, de această dată copilașii au fost ghidați prin sălile de expoziție ale Clădirii Pavilionare, dar și în secția în aer liber „Muzeul Satului”.
Cu bucurie și multă curiozitate, cei mici au descoperit căsuțele în care, odinioară, au locuit bunicii și străbunicii noștri, au făcut cunoștință cu prietenii noștri necuvântători, iar unii au mărturisit că este pentru prima data când văd în realitate un ieduț, o căsuță de lemn acoperită cu paie, o șură sau un grajd pentru animale.
După vizita din Muzeul Satului, copiii au avut parte de un atelier de lectură, unde au ascultat „Povestea celor două urcioare” și au decorat, cu motive inspirate de pe exponatele muzeului, urcioarele din poveste.
La finalul atelierului, cei mici au avut parte de o surpriză bine meritată, participând la activitățile organizate de Serviciul Salvamont Maramureș. Cu acest prilej, ei au putut învăța noțiuni de prim-ajutor, au putut vedea echipamentele de intervenție și, la final, s-au bucurat de tiroliana de peste 50 de metri, amenajată de echipa de la Serviciul Salvamont Maramureș.
Activitatea s-a încheiat cu multe zâmbete, entuziasm și bucurie pentru elevii clujeni, exclamând „asta chiar a fost o zi de neuitat!”.
„Noi le mulțumim pentru vizită și îi mai așteptăm în Maramureș, însă, până atunci, le dorim tuturor să aibă parte de o vacanță frumoasă, plină de veselie și aventuri!” – transmit cei de la muzeu.